CJ Suceava a aprobat participarea judetului la Targul de turism de la Viena


Intră acum și în grupul de

În cadrul dezbaterilor din şedinţa de vineri a CJ Suceava privind aprobarea participării CJ Suceava cu un stand la Târgul de vacanţe de la Viena, consilierul judeţean PSD Roman Stecyk a catalogat această participare ca fiind ilegală. Alesul judeţean consideră că prin participarea autorităţilor publice la acţiuni de promovare turistică în străinătate se încearcă promovarea unor afaceri personale, şi s-a întrebat dacă CJ Suceava nu va participa şi la promovarea unor fabrici sucevene de pantofi. Stecyk este de părere că suma de bani ar trebui folosită pentru un azil de noapte, mai ales că sunt mulţi oameni ai străzii în municipiul Suceava care nu au unde înnopta.

Consilierul judeţean PSD a mai spus că este anormal ca la o astfel de manifestare Ansamblul Ciprian Porumbescu să prezinte gratis un program artistic. „Ansamblul cântă pe gratis? Austriecii nu au bani să plătească muzicienii?”, s-a întrebat Stecyk.

Pe de altă parte, secretarul judeţului, Dumitru Paşniciuc, a arătat că participarea CJ Suceava la un târg internaţional de turism este legală, arătând că instituţia are compartiment de promovare turistică şi a subliniat că participările judeţului la târguri şi expoziţii de turism fac parte din programul de dezvoltare economică şi socială şi din strategia de dezvoltare turistică.

La rândul său, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a arătat că este important ca administraţia să încurajeze dezvoltarea turismului în judeţ. „Nu putem bate obloanele la cele 500 de pensiuni din judeţ”, a spus Flutur care a subliniat că turismul nu poate să se dezvolte în Bucovina fără ca regiunea să fie promovată.

El a arătat că CJ Suceava a primit mai multe invitaţii de participare la diverse târguri de turism, dar că a acceptat să participe la Viena pentru că există legături între cele două zone de mult timp şi că se aştepta ca în CJ Suceava să se pună problema înfiinţării unui birou de turism la Viena şi nu să se obstrucţioneze o asemenea acţiune de promovare turistică.

Flutur a mai spus că standul pe care îl va avea CJ Suceava este pus la dispoziţie, gratuit, de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, iar costurile sunt legate doar de transport şi cazare. El a mai arătat că în cadrul târgului va fi organizată o seară bucovineană la care a fost invitat să participe primarul Vienei.

Consiliul Judeţean Suceava a adoptat, cu majoritate de voturi, participarea judeţului la Târgul de turism de la Viena.


Intră acum și în grupul de