Mirza identifica „fantasticul” din proiectul legii bugetului de stat (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

“Este de domeniul fantasticului ca Ministerul Educaţiei să ajungă să-şi asigure din fonduri proprii 2 la sută din PIB”, a apreciat vineri, liderul PSD Suceava, senatorul Gavril Mîrza, care a arătat că în proiectul de buget de stat sumele de bani au fost repartizate după anumite interese pe care PSD nu le acceptă.

El a subliniat că PSD solicită redistribuirea sumelor din „bugetele umflate” ale unor instituţii pentru creşterea punctului de pensie sau ministerelor sociale, în condiţiile în care proiectul de buget de stat prevede pe de o parte majorarea bugetelor Preşedinţiei, SRI, STS, Curţii Constituţionale şi pe de altă parte, îngheţarea pensiilor şi salariilor.

Mîrza a mai arătat că sunt fonduri insuficiente în domeniile sociale, inclusiv la Ministerul Educaţiei, unde s-a prevăzut un buget reprezentând 6 la sută din PIB, dar 2 la sută din PIB ar urma să fie asigurat din fonduri proprii.

Totodată, preşedintele PSD Suceava a mai declarat că va trebui stabilit prin lege modul în care se distribuie fondurile localităţilor, astfel încât să nu se mai facă discriminare pe criterii politice. El a ţinut să precizeze că PSD nu va putea vota bugetul în actuala formulă.


Intră acum și în grupul de