DSP Suceava: Patru elevi, doi studenți, patru angajați din învățământul preuniversitar din județ, dar și un cadru didactic universitar, confirmați cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Suceava, consilier Gabriela Băncilă, a declarat, joi, pentru NewsBucovina, că în ultimele 24 de ore au fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus patru elevi, doi studenți și patru angajați din învățământul preuniversitar și un cadru didactic universitar.

Băncilă a spus că între cele patru cazuri de infecție cu SARS-CoV-2 înregistrate în rândul elevilor, unul a fost confirmat la un elev de clasa a VII-a de la Școala Gimnazială Șcheia, unul la un elev din clasa a IV-a de la Școala Gimnazială “Regina Elisabeta” din Rădăuți -care s-a aflat în izolare la domiciliu în ultima săptămână-, unul la un elev din clasa a X-a de la Colegiul Național “Mihai Eminescu” Suceava, iar altul la un elev al Școlii Postliceale Sanitare „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Câmpulung Moldovenesc.

Ea a precizat că doi tineri din Suceava, studenți ai Universității “Babeș-Bolyai” Cluj Napoca, ce urmează cursurile on line, au fost confirmați cu noul coronavirus în urma testării.

Băncilă a menționat că au mai fost confirmați pozitiv cu SARS-CoV-2 o secretară de la Școala Gimnazială Siret și doi profesori de la Școlile Gimnaziale nr. 11 și nr. 4 din Suceava, dar și un profesor de la Școala Gimnazială Fântâna Mare.

Totodată, în urma testării, un cadru didactic universitar a fost confirmat cu noul coronavirus, acesta desfășurându-și activitatea didactică online.


Intră acum și în grupul de