Un sucevean a plecat din autoizolare la cumpărături în Bazar. Alt bărbat, din Straja, a plecat la cules ciuperci în loc să stea acasă


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au depistat, sâmbătă,  mai multe cazuri în care suceveni care trebuiau să rămână în autoizolare la domiciliu nu au respectat măsura, unul fiind plecat la cumpărături în Bazarul din Suceava, altul la cules de ciuperci, iar un alt sucevean socializa cu familia în curtea locuinței.

Potrivit Poliției Județene Suceava, polițiști au verificat în comuna suceveană Straja dacă un tânăr de 22 de ani care trebuia să fie în autoizolare respectă măsura și l-au găsit la locuința sa  în timp ce lua contact în curte cu membrii familiei sale, acesta declarând în prealabil faptul că se autoizolează singur.

Totodată, tot în comuna Straja polițiștii au verificat dacă un bărbat de 50 de ani respectă măsura autoizolării la domiciliu și au constatat că acesta nu e acasă.

Fiind contactat telefonic bărbatul a declarat că este în pădure la cules de ciuperci.

Tot sâmbătă, polițiștii au verficat și dacă un bărbat de 43 de ani din Suceava respectă măsura autoizolării la domiciliu, iar la locuința acestuia au găsit-o doar pe concubina lui care le-a spus polițiștilor că bărbatul a plecat să facă unele cumpărături în Bazarul Suceava.

Cei trei au fost sancționați conform legii 55/2020 pentru faptul că nu a respectat măsura izolării la domiciliu, aducându-i-se la cunoștință să respecte această măsură, iar Poliția a transmis către DSP Suceava situațiile constatate.


Intră acum și în grupul de