Primarul Ion Lungu a inspectat utilajele pregătite pentru sezonul de iarnă și este convins că și în acest an intervențiile la deszăpezire și îngheț vor fi făcute prompt


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a efectuat, joi, conform tradiției, inspecția de sezon la Diasil.

„Am venit să facem inspecția de sezon la Diasil, să trecem în vedere utilajele pregătite pentru intervenția la deszăpezire și îngheț. Imaginile vorbesc de la sine”, a declarat primarul.

El a spus că în acest an sunt pregătite 33 de utilaje de intervenție la străzi, trei utilaje mici, dar și utilaje pentru trotuare.

„Eu sunt convins că din acest punct de vedere al utilajelor nu vor fi probleme nici în acest an, așa cum nu au fost nici în anii din urmă”, a spus Ion Lungu.

El a menționat că sunt pregătite și 1200 de tone de sare și 250 de tone de nisip, stocuri suficiente pentru trei luni.

Primarul a anunțat că din 15 noiembrie la Primăria Suceava intră în funcțiune serviciul de permanență.

„Suntem pregătiți să vină prima zăpadă, primul îngheț”, a spus Ion Lungu care a menționat că glumește mereu cu cei de la Diasil pe tema aceasta, că aceștia se roagă să vină zăpada în timp ce responsabilii municipalității se roagă să mai întârzie.

„Important este să fim pregătiți”, a spus Lungu.

El a mulțumit firmei pentru efortul făcut și pentru cum acționează, menționând că și municipalitatea are plăți restante în actualul context economic, dar că s-a făcut o plată de 1,2 milioane de lei în vederea achiziționării stocurilor de materiale antiderapante.

Primarul a subliniat că se vor face efoturi astfel încât să nu existe nicio sincopă în ceea ce privește intervenția la deszăpezire și îngheț.

Viceprimarul Lucian Harșovschi a precizat că este foarte important este ca și sucevenii să fie pregătiți și să-și echipeze mașinile corespunzător.

El a amintit că atunci când va ninge abundent se va interveni pe bulevardele principale, pe străzile care adună trafic mare și apoi pe străzi mai mici.

Harșovschi a mai declarat că prognoza pe luna decembrie prevede temperaturi pozitive ziua și negative noaptea ceea ce înseamnă că există riscul formării de polei, dar este încrezător că echipajele vor acționa cu eficiență și se va trece cu bine și peste această iarnă.


Intră acum și în grupul de