În municipiul Suceava va fi înființat un ambulatoriu nou de diabet zaharat, separat de SJU Suceava. Pacienții vor putea fi consultaţi „faţă în faţă”, fără a mai exista riscul de infectare Covid-19


Intră acum și în grupul de

În municipiul Suceava va fi înființat un ambulatoriu nou de diabet zaharat, amplasat într-o clădire ce va fi dedicată exclusiv activității medicale a Centrului Antidiabetic Județean Suceava. Astfel, se va permite accesul pacienților direct, putând fi consultaţi „faţă în faţă”, într-un spaţiu izolat de clădirea spitalului, fără a mai exista riscul de infectare Covid-19, a anunțat joi Dr. Claudiu Cobuz, Şeful Secţiei diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice Spitalul Judeţean Suceava și Coordonatorul Centrul Judeţean de Diabet zaharat

„Împreună cu conducerea actuală a Spitalului Județean Suceava, managerul dr. Alexandru Calancea, am identificat un spaţiu nou, o clădire care va avea două etaje şi va fi dedicată exclusiv activităţii medicale a Centrului Antidiabetic Judeţean Suceava. Astfel, se permite accesul pacienţilor direct, putând fi consultaţi „faţă în faţă”, într-un spaţiu izolat de clădirea spitalului, fără a mai exista riscul de infectare Covid-19”, a declarat Dr. Claudiu Cobuz.

Clădirea va fi dedicată exclusiv activităţii medicale a Centrului Antidiabetic Judeţean Suceava

Potrivit lui, în prezent, din cauza pandemiei, activitatea ambulatoriului de diabet zaharat se realizează prin consultații la distanță, prin telemedicină care oferă un număr mare de servicii, un ajutor medical mult mai convenabil şi accesibil. În acest fel, prin telemedicină se permit consultațiile zilnic, ori de câte ori este nevoie, minimizând riscul complicațiilor pe termen lung şi reducând către zero riscul infectării Covid a pacienților suceveni cu diabet zaharat.

Dr. Claudiu Cobuz a precizat că la nivelul Spitalului Județean Suceava funcționează Secţia şi Ambulatoriul de specialitate Diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice, care deservesc toate persoanele cu diabet zaharat din Județul Suceava.

„Recent s-a aprobat organigrama spitalului ce menţine în structură Centrul Județean de Diabet zaharat care funcționează de sine stătător, în strânsă colaborare cu Secția Diabet zaharat, nutriție şi Boli Metabolice din cadrul Spitalului Județean de Urgenta “Sf. Ioan cel Nou”, DSP Suceava, CAS Suceava, în coordonarea medicului şef al Secției Diabet zaharat, nutriție şi boli Metabolice,” a menționat sursa citată.

Dr. Claudiu Cobuz a explicat că activitatea complexă desfășurată cuprinde internări continue şi de zi, consultații în ambulatoriul de specialitate, derularea programului naţional de diabet zaharat pentru pacienții cu sisteme de monitorizare continuă a glicemiei, sisteme de pompe de insulină, cu respectarea criteriilor de eligibilitate.

În prezent, numărul pacienților din județul Suceava beneficiari de sisteme de monitorizare continuă a glicemiei este de peste 70, la care se adăugă un număr de 16 pacienți cu pompe de insulină şi un pacient cu pompa de insulină augmentată cu sistem de monitorizare glicemica continuă.

Consumabile pentru sistemele menționate anterior se eliberează numai prin farmacia cu circuit închis a Spitalului Județean Suceava, suma alocată pentru acest an fiind de peste 1 milion de lei faţă de 65.680 lei anul trecut, a subliniat Dr. Claudiu Cobuz.


Intră acum și în grupul de