CJSU Suceava: 15 studenți voluntari din ultimii ani ai pregătirii în medicina generală vin la SJU Suceava pentru a suplini deficitul de personal mediu


Intră acum și în grupul de

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava a dispus, miercuri, repartiția studenților voluntari din cadrul Facultăților de Medicină Generală și Facultățile de Asistență Medicală din sistemul public pe perioada stării de alertă la nivel național, în contextul pandemiei generate de virusul SARS-COV-2.  

Potrivit sursei citate, managerul Spitalului Județean de Urgență “Sf. Ioan cel Nou” Suceava, dr. Alexandru Calancea a solicitat, marți, în conformitate cu prevederile O.U.G nr.197/2020, detașarea a 15 studenți voluntari aflați în ultimii ani ai pregătirii în medicina generală, în vederea suplinirii deficitului de personal mediu în raport cu volumul mare de îngrijiri medicale în sectoarele COVID.

În urma demersurilor efectuate în regim de urgență, de către Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Suceava, în aceeași zi, a fost emis Ordinului Comandantului acțiunii, Secretar de Stat, Șef al Departamentului pentru Situații de Urgență. Dr. Raed Arafat, privind repartiția studenților voluntari din cadrul Facultăților de Medicină Generală și Facultățile de Asistență Medicală din sistemul public pe perioada stării de alertă la nivel național, în contextul pandemiei generate de virusul SARS-COV-2.

Studenții voluntari vor beneficia, în conformitate cu prevederile O.U.G 197/18.11.2020, de un premiu lunar în valoare de 2500 lei (pentru un total de minimum 120 ore de voluntariat) și de un premiu lunar suplimentar în cuantum de 20 de lei pe zi, în baza contractului de voluntariat încheiat între studentul voluntar și Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Suceava și în baza fișei de voluntariat emisă de Spitalul Județean de Urgență “Sf. Ioan cel Nou” Suceava. Totodată, cazarea și masa voluntarilor vor fi asigurate de Spitalul Județean de Urgență “Sf. Ioan cel Nou” Suceava.


Intră acum și în grupul de