Managerul SJU Suceava, dr. Alexandru Calancea: Vedem o tendință de creștere a formelor medii, severe și foarte grave de COVID-19, iar cantitatea de medicamente pentru tratarea pacienților trimisă în ultimul timp de Ministerul Sănătății este insuficientă


Intră acum și în grupul de

Managerul Spitalului Județean de Urgență Suceava, dr. Alexandru Calancea a declarat, joi, în cadrul ședinței Consiliului Județean Suceava că a observat o tendință de creștere a numărului cazurilor medii, severe și foarte grave de COVID-19 în unitatea spitalicească și că și cantitatea de medicamente pentru tratarea pacienților este acum satisfăcătoare în condițiile în care Ministerul Sănătății trimite cantități insuficiente de medicamente.

„Vedem o tendință de creștere a formelor medii, severe și foarte grave în ultima perioadă”, a spus Calancea în cadrul unei prezentări făcute în plenul Consiliului Județean Suceava care s-a desfășurat online.

„În ceea ce privește stocurile de materiale de protecție și dezinfectați, există un stoc strategic pentru două luni-două luni și jumătate.Nu avem nicio problemă din punct de vedere al materialelor de protecție și al dezinfectanților și avem o serie de comenzi în derulare”, a spus managerul SJU Suceava.

El a spus că medicația necesară tratării COVID-19 este la un nivel satisfăcător.

„Referitor la medicamentele care se folosesc în tratamentul infecției COVID-19 la nivelul Spitalului Județean Suceava pot spune că avem un nivel satisfăcător deoarece Ministerul Sănătății ne trimite o cantitate insuficientă în ultimul timp pentru că ne confruntăm cu o creștere a cazurilor moderate, severe și foarte grave. Noi facem referate o dată la trei-patru zile către minister, dar răspunsul dumnealor este în funcție de cantitatea pe care reușesc să o importe și de modul cum repartizează în funcție de zonele cu incidență foarte mare acestor cazuri”, a spus Calancea.

El a mai declarat că SJU Suceava se confruntă și cu lipsa medicilor.

„La nivelul cadrelor medii am angajat un număr de 48 de asistente în ultima perioadă. Aici nu sunt probleme deosebite. La nivelul medicilor deocamdată ne confruntăm cu probleme pe specialitatea ATI, Infecțioase, Pneumologie, Medicină Internă. Avem un număr de 42 de posturi scoase la concurs. Din nefericire, doar doi medici s-au înscris pe posturile de ATI, un singur medic pe Pneumologie și niciun medic pe boli infecțioase”, a explicat dr. Calancea.

El a mulțumit Consiliului Județean Suceava pentru sprijinul financiar acordat atât SJU Suceava cât și celorlalte spitale din județ implicate în tratamentul patologiei COVID-19.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că a reținut problemele legate de asigurarea tratamentului și că va trebui să se procure mai multe stocuri.


Intră acum și în grupul de