Ministerul de Interne: La Suceava se putea obține permisul de conducere cu sume între 5000 și 7000 de euro prin fraudarea probei teoretice și a celei practice

Purtătorul de cuvânt al MAI, comisar-șef de poliție Monica Dajbog, a declarat, joi, că în cazul descinderilor DNA Suceava la Serviciul de Permise și Înmatriculări de la Suceava s-a identificat o rețea de intermediere a obținerii permiselor de conducere cu sume între 5000 și 7000 de euro.

Aceasta a spus că polițiștii DGA, sub coordonarea procurorilor din cadrul DNA au pus în executare  aproximativ 60 de mandate de percheziție domiciliară, într-un dosar penal privind fapte de corupție.

Printre suspecți sunt și angajați ai  Serviciului de Permise și Înmatriculări Suceava, dar și alte persoane fără calitate specială implicate în activitatea ilegală de obținere a permiselor de conducere și înmatriculare a vehiculelor.

Percheziții DNA Suceava la serviciul de permise auto

Percheziții DNA Suceava la serviciul de permise auto Din Iulius Mall

Publicată de NewsBucovina.ro pe Joi, 26 noiembrie 2020

„Vreau să subliniez faptul că structurile Ministerului Afacerilor Interne au participat activ la instrumentarea acestui dosar, depunând toate eforturile pentru identificarea persoanele vinovate, astfel încât acestea să fie trase la răspundere. Probele administrate au evidențiat crearea unei rețele de intermediere a obținerii permisului de conducere prin fraudarea probei teoretice și a celei practice în schimbul unor sume cuprinse între 5.000 și 7.000 euro pentru un permis”, a spus Dajbog.

Potrivit unui comunicat al DNA ST Suceava procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava efectuează cercetări în trei cauze penale ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, de spălare a banilor și de constituire a unui grup infracțional organizat, presupus săvârșite în perioada 2018-2020.

Astfel, în cursul zilei de 26 noiembrie 2020, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 67 de locații situate pe raza municipiului București și a județelor: Suceava, Bistrița – Năsăud, Botoșani, Neamț și Bacău, din care nouă sunt instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale.