Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, Spitalul Județean Suceava și Fundația Umanitară Nord 2001 / Sânge pentru România lansează campania „Sânge pentru viață” pentru a se asigura rezerva de sânge necesară în spital

Fundația Umanitară Nord 2001/Sânge pentru România a anunțat, marți, de 1 Decembrie, într-o zi istorică și plină de încărcătură emoțională pentru poporul român, că lansează un proiect de suflet al românilor pentru români, al oamenilor de bună credință pentru semenii lor aflați în nevoie.

Astfel, s-a stabilit o colaborare unică la nivel județean între Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, Spitalul Județean de Urgența Sf. Ioan cel Nou Suceava și Fundația Umanitară Nord 2001 / Sânge pentru România.

Protocolul pentru acest proiect a fost semnat de președintele Fundației, doctor Georgeta Iacov , de părintele Iustin din partea Arhiepiscopiei, iar din partea Spitalului județean de către managerul acestuia, Alexandru Calancea.

„SÂNGE PENTRU VIAȚĂ!” – campania pe care cele trei entități au lansat-o este un proiect izvorât din inimă și pentru inimi, cu rol de a asigura un număr minim zilnic de donatori de sânge eligibili pentru Centrul Județean de Transfuzie Sanguină Suceava și printr-o implicare activă și eficientă să se poată oferi rezervele și cantitatea minimă de sânge necesară în spital pentru susținerea vieții și salvarea cazurilor urgente.

Inițiatorii spun că o dată la 3 luni fiecare donator eligibil poate reveni la Centrul de Transfuzie.

„Ține de noi să asigurăm continuitatea vieții și rezerva de sânge. Poate că unele lucruri sunt imprevizibile, nu sunt în puterea noastră să controlăm bolile, accidentele, sărăcia și nevoia, dar stă în puterea noastră să ne ajutăm aproapele, dăruind sânge din sângele nostru, dăruind viață! Cu toții avem așteptări și speranțe, cu toții avem nevoi din cele mai diferite, însă de azi înainte nevoia de sânge nu trebuie să mai existe, nu mai putem permite ca pacienții, semenii noștri să stea în așteptare. De azi donăm! De azi dăruim viață!”, se arată în comunicatul inițiatorilor.