Zapada a pus din nou stapanire pe judetul Suceava dar drumurile sunt practicabile


Intră acum și în grupul de

Circulaţia rutieră pe drumurile naţionale din judeţul Suceava se efectuează îngreunat, din cauza zăpezii care a căzut în cantităţi destul de mari în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică. De asemenea, preectura judeţului Suceava a anunţat că pe unele drumuri judeţene s-a circulat pe un singur fir din cauză că pe unele porţiuni viscolul a troienit zăpada.

Prefectul de Suceava, Sorin Arcadie Popescu, a declarat presei că circulaţia, duminică dimineaţa se efectua îngreunat pe drumurile din judeţ, iar în accelaşi timp s-a circulat pe un singur fir pe drumul judeţean Suceava-Berchişeşti din cauză că viscolul a format suluri de zăpadă, troienele atingând înălţimea de aproximativ doi metri.

Reprezentantul primului-ministru în judeţul Suceava a arătat că situaţii asemănătoare s-au înregistrat pe drumuri judeţene în localităţile Frătăuţi, Bălcăuţi, Calafindeşti, în zonele unde şoseaua este perpendiculară pe direcţia vântului. Prefectul a mai spus că în toate zonele afectate au fost trimise utilaje de deszăpezire care să îndepărteze zăpada de pe carosabil.

El a precizat că nu au fost semnalate probleme în ceea ce priveşte circulaţia feroviară, iar Aeroportul Suceava este deschis traficului aerian. Potrivit prefectului Sorin Popescu, stratul nou de zăpadă depus în judeţ în urma ninsorilor de sâmbătă este, în medie, de 30 de centimetri.


Intră acum și în grupul de