Tanar intoxicat cu alcool si substante etnobotanice, luat de ambulanta din fata unui restaurant din Radauti


Intră acum și în grupul de

Dornic de senzaţii tari, după ce a consumat băuturi alcoolice şi substanţe etnobotanice într-un restaurant rădăuţean, un tânăr a fost preluat sâmbătă seară de o ambulanţă aproape în comă. Acesta a fost internat în secţia de terapie intensivă a spitalului rădăuţean dar duminică, după ce şi-a revenit a cerut să fie lăsat să plece. Despre această situaţie a fost informată şi Direcţia de Sănătate Publică Suceava.

Potrivit DSP Suceava sâmbătă, la ora 23.00, în secţia Interne –ATI a Spitalului Municipal „Sf. Doctori Cosma si Damian” a fost internat un pacient de 23 ani, din zona Rădăuţi – rural cu diagnosticul „intoxicaţie cu alcool şi substanţe etnobotanice”.

„Bolnavul a fost transportat cu ambulanţa din faţa unui restaurant, cu stare generală alterată, tegumente palide, pupile midriatice, zgomote tahicardice, stare precomatoasă”, precizează DSP Suceava cu menţiunea că evoluţia a fost una favorabilă.

Duminică acesta a solicitat externarea, fişa fiind semnată şi de unul dintre părinţi. Medicii au recomandat tânărului un consult psihiatric.

Precizăm că anul trecut un număr de 11 pesoane au ajuns în spitalele din judeţul Suceava, după ce au consumat ierburi halucinogene, însă conducerea DSP Suceava crede că numărul acestora este mult mai mare deoarece „anumite simptome nu au fost asociate cu c0onsumul acestor plante”.

Peste câteva zile va intra în vigoare o ordonanţă de guvern care interzice şi pedepseşte cu închisoarea atât comercializarea cât şi consumul de plante etnobotanice.


Intră acum și în grupul de