Razii de amploare în comuna Șcheia și cartierele Burdujeni și Ițcani din Suceava. Trei persoane au fost reținute, iar peste o sută amendate


Intră acum și în grupul de

O acțiune de amploare a fost organizată, joi, pe raza comunei Șcheia și cartierelor Burdujeni și Ițcani, a informat Poliția Județeană Suceava.

Potrivit sursei citate, aceste zone au fost alese în baza analizelor criminogene. Reamintim că, recent, numărul mare de furturi din locuințele din Șcheia a trezit nemulțumirea localnicilor, iar Comisarul șef, Ionuț Epureanu, a recunoscut că în comună s-a creat o situație specială.

Potrivit IPJ Suceava, dispozitivul de acțiune a fost concentrat pe raza satului Șcheia cât și pe principalele artere de circulație din localitate, dar și în cartierele sucevene Burdujeni și Ițcani.

Astfel, în cadrul acțiunii au fost executate mai multe mandate de aducere față de persoane cercetate penal. De exemplu, polițiștii l-au identificat pe un bărbat (36 ani), care locuia fără forme legale în comuna Șcheia. El a fost condamnat la pedeapsa 3 ani și 4 luni de închisoare pentru infracțiunea de tentativă de omor, pe numele său fiind emis un mandatul de executare a pedepsei.

Un alt bărbat din Șcheia a fost condus la sediul secției și a fost audiat. El este cercetat pentru conducerea în stare de ebrietate și fără permis. În același timp, un alt bărbat din aceeași localitate a fost reținut pentru 24 de ore, el fiind cercetat pentru aceleași infracțiuni.

Pe lângă asta, au fost legitimate 364 persoane, au fost verificate 47 de obiective și au fost controlați 217 de conducători auto.

IPJ mai arată că au fost aplicate 115 amenzi în valoare de 50.255 lei. Pe lângă asta, au fost constatate în flagrant trei infracțiuni.

Sursa citată menționează că au fost reținute patru permise de conducere și șase certificate de înmatriculare.

În același timp, au fost verificate privind respectarea normelor de conectare la energie electrică 32 de imobile, în 10 situații procedându-se la deconectarea de la rețeaua electrică.

Cel mai semnificativ caz a fost înregistrat la o familie din Șcheia. Astfel, în locuința de pe str. Aeroportului s-a constatat faptul că pe peretele din exteriorul locuinței, firida de branșament de tip FB-1 este fără capac și nesigilată, iar în interiorul acesteia pe plăcuțele de contact ale branșamentului se observă urme de arc electric ca urmare a unei intervenții neautorizate. În interiorul locuintei s-a constatat că contorul electric nu are sigiliu la capacul de borne, una din plombele metrologice lipsește, iar montajul la blocul de borne este inversat, conductoarele de fază fiind puse în locul celor de nul și invers. De asemenea Inspectorii Delgaz au constatat că în baza de date aparținând societății comerciale, locul de consum are contractul reziliat din anul 2017 și energia electrică consumată la acest loc de consum nu este facturată. Astfel, a fost întocmit dosar penal pe numele proprietarei.

IPJ Suceava a ținut să precizeze că la acțiune au participat lucrătorii din cadrul Poliției Municipiului Suceava și structurile subordonate sprijiniți de două grupe de luptători SAS, precum și o grupă de jandarmi din cadrul IJJ Suceava. În total, e vorba despre 60 de polițiști și opt jandarmi, dar și de 28 de autospeciale.

La acțiune au participat și șase echipe Delgaz Grid în vederea identificării persoanelor care comit furturi de energie electrică, precum și a celor care folosesc/au executat instalații clandestine în acest sens.


Intră acum și în grupul de