Programul „Pastele in Bucovina” debuteaza de Buna Vestire


Intră acum și în grupul de

Deşi se va desfăşura sub semnul crizei economice şi vor fi făcute economii „la maxim”, ediţia de anul acesta a Programului „Paştele în Bucovina”, va conţine numeroase manifestări susţinute de asociaţii turistice, autorităţi locale, sub coordonarea Consiliului Judeţean Suceava.

Potrivit şefului deliberativului judeţean, Gheorghe Flutur, în acest an programul „Paştele în Bucovina” se va derula în perioada 25 martie-6 aprilie, iar asociaţiile de turism din judeţ au lansat deja pachete turistice de zece zile pentru această perioadă.

Preşedintele CJ Suceava a informat în cadrul conferinţei de presă de joi că „Paştele în Bucovina” debutează de sărbătoarea Bunei Vestiri, pe 25 martie, la Fundu Moldovei, cu Festivalul de cântece religioase şi va continua în 26 martie cu „Drumul ouălor încondeiate”, urmând ca în 27 martie să fie organizat „Festivalul naţional al ouălor încondeiate de la Ciocăneşti”.

De Florii, vor fi organizate spectacole în mai multe localităţi din judeţ, iar în municipiul Suceava va fi organizat un concert al unui grup de tenori „Distinto”, un concert al Marianei Anghel şi un spectacol al Ansamblului „Balada”.

În „Săptămâna Patimilor” vor fi acţiuni de curăţenie şi de plantat copaci în zona localităţilor cu mănăstiri cum ar fi Putna, Voroneţ, Suceviţa sau Probota.

În ziua de Paşti, la prânz, în centrul municipiului Suceava va putea fi audiat un concert al clopotelor din 15 mănăstiri şi biserici din judeţ, a spus Flutur care a menţionat că înregistrările diferitelor clopote au început să fie făcute. Preşedintele CJ Suceava a mai anunţat că în a doua zi de Paşte va fi organizat un concert de toacă la Suceviţa unde se va bate toaca pe nouă tipuri diferite de lemn.

În localităţile judeţului vor fi organizate concursuri de ciocnit ouă sau concursuri pentru cel mai frumos coş de Paşte.

Gheorghe Flutur a menţionat că sâmbătă seara va aduce la Suceava Lumina Sfântă de la Ierusalim, el urmând să facă parte din delegaţia Patriarhiei BOR care va lua Lumina harică de la Mormântul Sfânt.
Programul „Paştele în Bucovina” a fost iniţiat de Consiliul Judeţean Suceava în vederea promovării tradiţiilor şi obiceiurilor din Bucovina.


Intră acum și în grupul de