„Biblionet”, la Falticeni


Intră acum și în grupul de

Alături de Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” Suceava şi alte 19 biblioteci publice din judeţul Suceava, Biblioteca Municipală „Eugen Lovinescu” din Fălticeni implementează Programul Naţional Biblionet, finanţat de Fundaţia Bill & Melinda Gates. Programul Naţional Biblionet sprijină cu precădere acele biblioteci care îşi stabilesc ca prioritate accesul public la informaţie şi demonstrează disponibilitatea de a-şi asuma o parte din costurile implicate în amenajarea unor noi centre cu calculatoare publice şi internet.

Biblionet facilitează accesul gratuit la informaţie pe întreg teritoriul României, un element important de dezvoltare locală, pentru că accesul la informaţie a devenit o prioritate naţională.

În cadrul Programului naţional Biblionet, Biblioteca Municipală „Eugen Lovinescu” a primit, sub formă de donaţie, echipamente IT, în valoare de peste 14.000 de lei. Una din sălile bilbliotecii a fost amenajată pentru a le oferi tuturor celor interesaţi posibilitatea de a accesa serviciile internet oferite de Centrul de Internet pentru Public „Biblionet”.

Fundaţia Bill & Melinda Gates propune administraţiilor locale un proiect prin care bibliotecile publice beneficiază de acces gratuit la calculatoare şi internet.
Implementarea acestui program, a fost agreată de către Consiliul Local al Municipiului Fălticeni în septembrie 2009, iar Primăria Municipiului Fălticeni, de care aparţine Biblioteca Municipală „Eugen Lovinescu”, a căpătat statutul de partener al IREX, organizaţia internaţională non-profit, care se ocupă de implementarea programului, al Asociaţiei Naţionale a Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) şi al Bibliotecii Judeţeane „I.G. Sbiera”, în calitate de formator de program. Parteneriatul cu IREX va asigura legătura dintre oameni, informaţie şi servicii.

Investiţiile realizate de programul Biblionet pentru dezvoltarea serviciilor de acces public la Internet şi a infrastructurii bibliotecilor publice va fi susţinută şi de un sistem de promovare a politicilor publice care să poată susţine acest curent de modernizare şi în viitor.


Intră acum și în grupul de