Activitate suspendată și amendă de 30.000 de lei aplicată de Garda de Mediu Suceava pentru o fabrică de încălțăminte în urma unei reclamații privind arderea de deșeuri din piele și adezivi


Intră acum și în grupul de

Garda de Mediu Suceava a amendat cu 30.000 de lei o fabrică de încălțăminte din județul Suceava și a dispus suspendarea activității până când societatea va intra în legalitate după ce comisarii de mediu au verificat o sesizare privind arderea de deșeuri din piele și adezivi care provoacă disconfort vecinătăților.

În urma sesizării comisari de mediu din cadrul  Comisaratului Județean Suceava au efectuat un control pe linie de protecție a mediului la unitatea cu profil de fabricare a încălțămintei  constatând desfășurarea de activități specifice fără deținerea autorizatiei de mediu și fără a se ține evidența gestiunii deșeurilor pentru toate tipurile de deșeuri rezultate din activitate. 

Potrivit Gărzii de Mediu Suceava, pentru neconformitățile constatate s-a luat măsura sancționării contravenționale cu suma de 30.000 de lei și cu avertisment  pentru  nerespectarea prevederilor privind evidența gestiunii deșeurilor.

„În cauză s-a dispus măsura complementară prevazută de OG 2/2001, privind regimul contravențiilor, de suspendarea activității de fabricarea încălțămintei desfașurate de societate până la obținerea actelor de reglementare. Totodată, în cauză au fost stabilite măsuri cu termene de realizare în vederea remedierii deficiențelor constatate”, a transmis GM Suceava.


Intră acum și în grupul de