Primarul Ion Lungu revine și anunță că este de acord cu un concurs de proiecte pentru amenajarea Parcului Șipote. Din comisia de proiect vor face parte și arhitecți, peisagiști sau dendrologi


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că în urma consultării privind amenajarea Parcului Șipote a primit numeroase propuneri și idei și pentru ca să fie adoptată soluția cea mai bună va iniția pentru ședința de Consiliu Local din 25 martie un proiect de hotărâre prin care să fie lansat concurs de proiecte.

El a spus că a expirat perioada de consultare privind amenajarea Parcului Șipote și că sunt foarte multe propuneri.

📺 Conferință de presă săptămânală la Primăria Municipiului Suceava

📺 Conferință de presă săptămânală la Primăria Municipiului Suceava

Publicată de NewsBucovina.ro pe Marţi, 9 martie 2021

„Le mulțumesc sucevenilor că au fost foarte activi la trimiterea de idei, de observații, de propuneri la Primăria municipiului Suceava”, a spus primarul.

El a mulțumit filialei Suceava a Ordinului Arhitecților din România care a încercat să sintetizeze propunerile și au trimis principalele observații.

Ion Lungu a spus că prima observație este legată de completarea și rafinarea temei de proiectare în sensul precizării și clarificării obiectivelor care trebuie urmărite și atinse și că sunt necesare clarificări suplimentare privind rezolvarea acceselor și aspecte legate de mobilitate urbană.

Totodată, se solicită aprofundarea problemelor legate de protecția mediului, protecția vegetației valoroase, a patrimoniului dendrologic și silvic, dar și aspecte și precizări legate de protecția monumentelor istorice și de arhitectură din zona limitrofă cu soluții concrete privind valorificarea completă a patrimoniului turistic adiacent zonei studiate.

Mai mult, se propune consultarea și colaborarea cu specialiști din domeniul peisagistic, silvic și dendrologic.

Primarul a adăugat că se solicită și identificarea unor soluții de preluare a unor idei interesante care au fost făcute legate de zona studiată, respectiv zona de agrement a municipiului, parcul dendrologic, Cetatea de Scaun a Sucevei, cum ar fi realizarea unui traseu de telegondolă care să lege zona centrală de Cetatea de Scaun, Mănăstirea Zamca cu traversarea Parcului Șipote sau edificarea pe platoul Cetății de o roată belvedere de care ar putea beneficia din plin atât locuitorii municipiului cât și turiștii aflați în tranzit.

El a arătat că se propune înființarea unei comisii tehnice extinse la Primăria Suceava cu specialiști și că în acest sens se va face avea dezbaterea pe care a anunțat-o.

„Rezultă foarte clar de aici că fiecare vine cu o idee. Ca să putem concretiza vom face un concurs de proiecte pentru zona de agrement Parc Șipote. Voi lua inițiativa să fac un proiect de hotărâre pentru ședința CL din 25 martie să aprobăm în Consiliul Local să facem o comisie de proiect în așa fel încât să ne asigurăm că, în final, va fi aleasă soluția cea mai bună”, a spus Ion Lungu.

El a subliniat că este acord să se facă acest concurs de proiect.

„Voi iniția acest proiect de hotărâre și în juriu vor fi specialiști din toate părțile, arhitecți, peisagiști, dendrologi și alții”, a conchis primarul.


Intră acum și în grupul de