Ion Lungu a răbufnit după ce a văzut cât caz se face la nivel național când un oraș intră două săptămâni în carantină: Noi am stat șase săptămâni în carantină și atunci când s-a luat decizia să ieșim din carantină ne contestau așa-zișii formatori de opinie de la București că am ieșit prea repede


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a făcut, miercuri, un apel sucevenilor să continue să respecte în continuare măsurile de protecție pentru evitarea răspândirii infecției cu SARS-CoV-2 pentru ca municipiul să nu mai revină în „scenariul roșu” mai ales că acum, la nivel național, este o stare de alertă privind valul trei al epidemiei legate de noile variante ale virusului.

„Fac un apel la cetățeni să respectăm măsurile legate de coronavirus. Să păstrăm masca în primul rând, să respectăm distanța fizică și să respectăm regulile legate de igiena personală. Nu vrem să mai ajungem în „scenariul roșu””, a spus Lungu.

El a arătat că acum sunt numeroase discuții la nivel național legate de orașele care intră în „scenariul roșu” ca să nu mai vorbească despre orașele care intră câte două săptămâni în carantină.

„Dați-mi voie să răbufnesc aici puțin. Noi anul trecut am stat șase săptămâni în carantină și atunci când s-a luat decizia să ieșim din carantină ne contestau așa-zișii formatori de opinie de la București  că am ieșit prea repede din carantină”, a spus primarul.

📺 Conferință de presă săptămânală la Primăria Municipiului Suceava

📺 Conferință de presă săptămânală la Primăria Municipiului Suceava

Publicată de NewsBucovina.ro pe Marţi, 9 martie 2021

El a menționat că se lansează dezbateri și se face caz că un oraș a intrat două săptămâni în carantină.

„Eu cred că noi putem fi un exemplu de bune practici. Am ieșit din carantină prin forțele noastre proprii”, a spus Lungu.

Potrivit primarului, municipiul Suceava a avut o rată de infectare de 9,87 la mia de locuitori în data de 5 aprilie 2020, iar în data de 13 mai am avut 1,81, atunci când s-a luat decizia de ieșire din carantină.

„Ca atare, am ieșit prin forțele noastre proprii și vreau să le mulțumesc sucevenilor pentru disciplina de care au dat dovadă în acea perioadă de carantină, acea perioadă grea”, a spus Lungu.

El a anunțat că în municipiul se deschide, din 15 martie, un nou centru de vaccinare la Iulius Mall pentru vaccinul Moderna, care va funcționa alături de centrul de vaccinare de la CN „Ștefan cel Mare” unde se folosește vaccinul AstraZeneca-Oxford, și de cel de la Școala „Miron Costin” unde este folosit vaccinul Pfizer-BionTech.

„Sper ca activitatea să decurgă cât mai bine în municipiul nostru”, a mai declarat Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de