Primarul Lungu va cere mai multi bani pentru lucrarile la soseaua de centura a municipiului (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Suplimentarea fondurilor alocate în acest an pentru construcţia şoselei ocolitoare a municipiului. Asta va solicita primarul Sucevei Ion Lungu primului-ministru Emil Boc, care se va afla joi în judeţ.

„Constructorul poate lucra mai mult şi voi solicita, ca în măsura posibilităţilor, să se aloce mai multe fonduri în acest an”, a spus Lungu în cadrul conferinţei de presă de miercuri.
Potrivit edilului-şef sucevean, şoseaua ocolitoare a municipiului Suceava este o investiţie cu o importanţă mare ce va duce la fluidizarea circulaţiei în oraş, arătând că până acum s-au efectuat lucrări de aproximativ zece milioane de euro, iar pentru 2010 au fost alocaţi alţi zece milioane de euro.

Lungu a mai menţionat că inelul rutier al municipiului Suceava va fi realizat prin construcţia celei de-a doua şosele ocolitoare de pe drumul european E 85 spre Botoşani, în valoare de aproximativ 38 de milioane de euro, fiind depus un proiect de finanţare pe POR. „Sper ca în urma realocărilor fondurilor în axe în cadrul Programului Operaţional Regional să putem obţine finanţarea pentru acest proiect”, a mai declarat primarul municipiului reşedinţă de judeţ.

Premierul Emil Boc va efectua joi o vizită în judeţul Suceava unde se va întâlni cu autorităţile locale, va viziona şantierul şoselei de centură a municipiului Suceava şi va vizita o fabrică de prelucrare a lemnului din oraşul Gura Humorului.

Licitaţia pentru execuţia rutei ocolitoare a municipiului Suceava a fost câştigată de firma SCCF Colas Iaşi, iar finanţarea lucrărilor, în valoare de 131,153 de milioane de lei a fost aprobată prin Hotărâre de Guvern.

Drumul ocolitor va avea o lungime de 13,2 km, o lăţime a platformei de 11 metri, viteza minimă de proiectare fiind de 80 de km/h. Această lucrare cuprinde trei viaducte, cinci poduri din care unul peste râul Suceava şi şapte pasaje de trecere.


Intră acum și în grupul de