Document guvernamental: Ministerul Culturii condus de Bogdan Gheorghiu a realizat 0 (zero) la sută din proiectele asumate în planul pentru anul 2020


Intră acum și în grupul de

În cursul anului 2020 Guvernul condus de Ludovic Orban a respectat doar 34% din Planul Anual de Lucru al Guvernului, potrivit unui raport de evaluare prezentat în ședința de miercuri a Guvernului, iar Ministerul Culturii unde ministru este deputatul PNL de Suceava Bogdan Gheorghiu și Ministerul Tineretului și Sportului au realizat 0 la sută din plan informează stiripesurse.ro

Potrivit sursei citate, Planul Anual de Lucru al Guvernului cuprinde proiectele „cu impact semnificativ asupra economiei, societății, mediului și bugetului general consolidat”, pe care ministerele se angajează să le înainteze în cursul unui an calendaristic. Proiectele asumate sunt menite să pună în aplicare programul de guvernare.

Raportul de evaluare privind gradul de respectare a planului pentru anul 2020 indică faptul că s-au realizat doar 34% din aceste obiective.

Patru ministere au realizat peste jumătate dintre obiective, alte 11 nu au îndeplinit nici pe jumătate planul stabilit, iar două mistere au 0 (zero) la sută grad de respectare.

Astfel, conform raportului prezentat în ședința Guvernului,  Ministerul Culturii a avut un an de zile la dispoziție să elaboreze două proiecte, respectiv o Lege privind cinematografia și industria filmului și un proiect de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 504/2002 a audiovizualului și nu a prezentat niciunul.

La conducerea ministerului Culturii s-a aflat deputatul PNL de Suceava Bogdan Gheorghiu, care ocupă și în prezent aceeași funcție.

Și Ministerul Tineretului și Sportului și-a asumat trei acte normative în anul 2020, dar nu a prezentat niciunul.


Intră acum și în grupul de