Rata de infectare din județ a scăzut la 1.01 la mie, iar cea din municipiul Suceava a crescut ușor la 1.96. Prefectura Suceava: Adresăm un mesaj de mulțumire sucevenilor care au respectat măsurile igienico-sanitare


Intră acum și în grupul de

Incidența cazurilor de Covid-19 la nivelul județului Suceava a scăzut la 1.01 la mie, a informat joi, 25 martie, Prefectura Suceava. Până astăzi, rata din județ s-a menținut timp de trei zile la 1.03 la mie.

Totodată, rata de infectare în municipiul Suceava este de 1.96 la mie. Reamintim că ieri, rata în Suceava era de 1.95 la mie.

Cea mai mare rată de infectare din județ este la Dorna Arini – 5.12 la mie. Imagine ilustrativă

Reamintim că luni, 22 martie, în municipiul Suceava erau active 248 cazuri de Covid-19, acesta fiind cel mai mare număr din județ. Urmau Vatra Dornei (65), Fălticeni (36), Gura Humorului (34), Câmpulung Moldovenesc (29), Rădăuți (27), Șcheia (23) și Ipotești (17).

În prezent, în „zona roșie” rămân în continuare comunele Poiana Stampei, Dorna Arini și Cosna, dar și municipiul Vatra Dornei.

În contextul scăderei ratei de infectare în județ, Prefectura Suceava a transmis sucevenilor un mesaj de mulțumire.

„Adresăm un mesaj de mulțumire sucevenilor care au respectat măsurile igienico-sanitare și recomandările specialiștilor în sănătate publică. Acest fapt a contribuit semnificativ la scăderea ratei de incidență la nivelul județului Suceava, dovada reprezentând-o cifrele prezentate în cadrul prezentei raportări privind limitele de incidență cumulată a cazurilor Covid-19 pe ultimele 14 zile”.

Prefectura a precizat și care este obiectivul propus de autoritățile județene.

„Obiectivul nostru este să menținem o evoluție descendentă a cazurilor de persoane nou confirmate, lucru ce îl putem realiza prin adoptarea unei conduite responsabile, prin respectarea măsurilor de protecție sanitară și distanțare fizică, pentru a vă proteja propria sănătate dar și pentru ai proteja pe cei din jurul dumneavoastră”, a subliniat sursa citată.

Vă prezentăm situația pe localități:


Intră acum și în grupul de