Consilierii locali suceveni au votat pentru demolarea de garaje din cartierul Obcini și de pe strada Ștefan Tomșa. Ion Lungu: A venit momentul să dăm dovadă de curaj, să facem ordine în orașul nostru


Intră acum și în grupul de

Consiliul local Suceava a aprobat, joi, proiectele privind demolarea de garajelor din cartierul Obcine pentru construcția unei grădinițe și a unei parcări supraterane și pe strada Ștefan Tomșa pentru ridicarea unei parcări supraterane.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a spus că se începe un drum anevoios, dar că a venit momentul să dăm dovadă de curaj să facem ordine în orașul nostru

„Începem un drum care nu este foarte simplu, este anevoios, dar nu avem altă soluție în cartierul Obcini să facem rost de terenuri decât aceste exproprieri de garaje, care numai garaje nu sunt, sunt fel de fel de dughene, de magazii, de ateliere de reparații, de crescut păsări.

A venit momentul să dăm dovadă de curaj să facem ordine în orașul nostru. Este doar primul cartier cu care venim în Consiliul local. Vom veni și cu alte locații acolo unde municipalitatea are interes să facă dezvoltare”, a spus Ion Lungu.

Consiliul Local Suceava a aprobat trei proiecte de hotărâre prin care se declanșează investiții pentru construirea de parcări pe trei parcele de teren pe care se află în prezent garaje și pentru care nu vor mai fi reînoite contractele încheiate de Primărie sau vor fi reziliate contractele cu durată mai mare de 31 decembrie 2021.

Este vorba de o suprafață de 3.020 mp limitrofă străzii Duzilor și B-dul Corneliu Coposu, unde se va construi o parcare supraterană, după cum a anunțat primarul Ion Lungu.

Totodată, este vorba și de un teren de 1.538 mp limitrof străzilor Mestecănului, Duzilor și b-dul Corneliu Coposu și de 4.512 mp pe strada Ștefan Tomșa pentru o parcare supraterană.

„Se aprobă exproprierea imobilelor -terenuri/construcții proprietate privată ce fac obiectul coridorului de expropriere aferent investițiilor de utilitate publică menționate mai sus”, se arată în hotărâre

Mai mult, se subliniază că hotărârea reprezintă decizie de expropriere în sensul art. 9 din Legea nr. 255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, necesară realizării unor obiective de interes național, județean și local, constituie titlu executoriu de drept și se pune în executare directă, fără alte formalități pentru predarea bunurilor imobile – terenuri/construcții , atât față de persoana expropriată, precum și față de orice alte persoane care pretind un drept în legătură cu bunul imobil expropriat, iar eventualele contestații nu suspendă transferul dreptului de proprietate.

Printr-o altă hotărâre, Consiliul Local atribuie o suprafață de 1.666 mp pentru construirea unei grădinițe în cartierul Obicini.

Construcțiile edificate pe aceste parcele de teren vor face obiectul unei acțiuni de demolare individuală sau colectivă conform certificatelor de urbanism ce urmează a fi întocmite, se arată în textul hotărârii CL Suceava.


Intră acum și în grupul de