Ion Lungu spune că în ultimul an au murit din cauza Covid-19 un număr de 244 de locuitori ai Sucevei: În acest an cele mai multe decese au fost în luna martie. E nevoie să respectăm în continuare măsurile de prevenție


Intră acum și în grupul de

Primarul Ion Lungu a declarat, miercuri, că în ultimul an un număr de 244 de locuitori ai municipiului Suceava au murit din cauza Covid-19.

El a spus că marți rata de incidență a fost în oraș de 1,96 la mia de locuitori și că din punct de vedere statistic, este o situație bună în comparație cu alte municipii, dar că este o problemă în oraș unde sunt multe cazuri în ultima perioadă, iar la Secția ATI a SJU Suceava nu mai sunt paturi libere.

„Trebuie să facem tot posibilul să limităm răspândirea acestui virus”, a spus Lungu.

El a arătat că s-a împlinit un an de zile de când municipiul Suceava a intrat în carantină și consideră că acum este  și o anumită frustrare având în vedere faptul că astăzi anumite localități negociază practic intrarea în carantină în timp ce la Suceava acest lucru nu a fost posibil.

„Eu cred că această stare de carantină care am trăit-o în 2020 și pe care nu ne-o mai dorim în orașul nostru ne-a ajutat dintr-un punct de vedere că a dus la limitarea răspândirii acestui virus și la limitarea numărului de decese în orașul nostru”, a spus primarul.

El a menționat că numărul de decese este un indicator care nu poate fi intepretat și a arătat că numărul de persoane înregistrate cu cauza decesului Covid-19 între 15 martie 2020 și 30 martie 2021 este în municipiul Suceava de 244.

„Numărul cel mai mare de decese s-a înregistrat în luna aprilie. După acea carantină dură, numărul deceselor a scăzut în lunile următoare. În luna iulie s-a înregistrat doar un singur deces din cauza Covid-19”, a spus primarul.

El a menționat că în anul 2021 cele mai multe decese s-au înregistrat în luna martie și că acest lucru transmite că pericolul nu a trecut.

El a mulțumit cadrelor medicale care s-au implicat în această pandemie și care sunt adevărați eroi.

Ion Lungu a subliniat că e nevoie în continuare să se respecte regulile care irită pe mulți respectiv purtatul măștii de protecție, distanțarea fizică și igiena personală.


Intră acum și în grupul de