Elena Udrea, la „Targul de Paste” de la Suceava: „In Bucovina aveti cu ce sa faceti turism” (VIDEO)

„Târgul de Paşte”, amenajat în centrul municipiului reşedinţă de judeţ, şi-a deschis joi porţile în prezenţa Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, care a vizitat expoziţia gastronomică „Gustă din Bucovina”. Ea şi-a exprimat bucuria că se află în Bucovina la debutul programului „Paştele în Bucovina”, arătând că despre Bucovina a început să se vorbească mult în ţară şi în străinătate.

„Despre Bucovina au apărut cuvinte frumoase în toată Europa. Oamenii vă cunosc că sunteţi ospitalieri”, a spus Udrea.
Ea a arătat că şi în vremuri de criză se pot face multe lucruri bune pentru Bucovina, exemplificând cu proiectele cu finanţare europeană pe care le-a semnat, joi, cu maicile-stareţe de la mănăstirile Dragomirna, Suceviţa şi Moldoviţa pentru restaurarea şi conservarea acestor monumente şi a infrastructurii de informare turistică, cele privind pârtiile de schi din judeţ, sau cu modernizarea Drumului Talienilor între Mălini (Suceava) şi Borca (Neamţ).

Udrea a subliniat că dezvoltarea turismului este foarte importantă pentru că turismul creează locuri de muncă şi aduce şi bani la buget. „În Bucovina aveţi cu ce să faceţi turism”, a spus Udrea.

La rândul său, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că Elena Udrea este principalul ambasador al Bucovinei, menţionând că aceasta a purtat trăistuţa de Straja şi ia tradiţională bucovineană.

Elena Udrea a vizitat standurile cu produse artizanale din cadrul „Târgului de Paşte” şi a o primit cadou o trăistuţă, iar apoi a vizitat expoziţia gastronomică „Gustă din Bucovina”. Ea a vorbit cu apicultori cărora le-a spus că a văzut în Polonia cum turiştii puteau vedea cum lucrează apicultorii şi se uitau „la stupurile de albine”, dar pe urmă s-a corectat precizând că e vorba de „stupi”.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului a vizitat şi un stand cu mâncăruri de post unde a gustat bere de casă după ce, în prealabil s-a asigurat că nu conţine alcool, constatând apoi că „este dulce”.

Întrebată ce şi-ar dori să-i aducă Iepuraşul de Paşte, Elena Udrea a spus că vrea ca la rectificarea bugetului ministerul său să primească mai multe fonduri. „Mi-aş dori în primul rând o rectificare a bugetului şi apoi mai multe fonduri la minister”, a spus Udrea.