Cod galben de ninsori însemnate cantitativ și vânt în zona de munte a județului Suceava, dar și informare meteo de vreme deosebit de rece până sâmbătă


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de ninsori însemnate cantitativ valabilă de marți de la ora 23:00 până miercuri la ora 18:00, fiind vizată și zona de munte a județului Suceava.

Potrivit ANM, în intervalul menționat, în sudul Banatului, sudul și estul Transilvaniei, precum și în zona Carpaților Meridionali și Orientali, va ninge, local însemnat cantitativ, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50…60 km/h.

La altitudini de peste 1500 m, vor fi rafale de peste 80…90 km/h, ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă sub 100 m.

Meteorologii au emis și o informare meteo valabilă de marți de la ora 21:00 până joi la ora 10:00 de precipitații moderate cantitativ, predominant ninsori;intensificări ale vântului, vreme deosebit de rece;

Astfel, începând din noaptea de marți spre miercuri (6/7 aprilie), în sud-vestul, centrul și nord-estul ţării, precum și în zonele montane și deluroase, vor predomina precipitațiile sub formă de ninsoare, pe alocuri moderate cantitativ (15…20 l/mp). Se va depune strat de zăpadă, local consistent îndeosebi la munte.

Temporar, vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar la munte peste 70 km/h, spulberând zăpada.

Vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă în toată țara, cu temperaturi minime preponderent negative.

Precipitații mixte, dar slabe cantitativ, se vor semnala pe parcursul zilei de marți (6 aprilie) și în regiunile nord-vestice.

Până sâmbătă (10 aprilie) vremea se va menține deosebit de rece, iar în cursul nopților și al dimineților local se va produce brumă.


Intră acum și în grupul de