Politistii de la Crima Organizata au pus mana pe bistriteanul ce a scos la imprimanta mai multe bancnote false


Intră acum și în grupul de

După ce iniţial au reuşit să-l prindă pe bistriţeanul ce a plasat o bancnotă falsă de 100 lei într-un magazin, poliţiştii de la Crimă Organizată au pus mâna şi pe cel care a realizat falsul. Potrivit IPJ Suceava, luni, poliţiştii din cadrul poliţiei municipiului Vatra Dornei, au depistat pe raza municipiului Vatra Dornei pe M. Ioan, de 43 ani, din comuna Lunca Ilvei, judeţul Bistriţa Năsăud, care a plasat la un magazin alimentar o bancnotă falsificată din cupiura de 100 lei şi a încercat ulterior să mai plaseze încă o bancnotă din acest tip. Cazul a fost preluat de către lucrătorii B.C.C.O. Suceava.

În timpul cercetărilor s-a stabilit că M. Ioan mai avea asupra sa 6 (şase) bancnote din cupiura de 100 de lei contrafăcute, toate având aceeaşi serie.

Astfel s-a dispus începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de falsificare de monedă sau de alte valori faptă. M. Ioan a fost reţinut, pentru 24 de ore, începând cu 06.04.2010, ora 01.00, iar după expirarea ordonanţei de reţinere Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei a înlocuit măsura cu obligarea de a nu părăsi localitatea.

În continuarea cercetărilor efectuate s-a stabilit că bancnotele contrafăcute puse în circulaţie au fost falsificate pe o imprimantă color de S. Ciprian, din comuna Lunca Ilvei, judeţul Bistriţa Năsăud, în luna martie 2010.

Din bancnotele falsificate, 7 din cupiura de 100 lei i-au fost date lui M. Ioan pentru a fi plasate în diferite locuri de pe raza municipiului Vatra Dornei. La percheziţia domiciliară efectuată la domiciliul lui S. Ciprian au mai fost găsite 5 bancnote contrafăcute din cupiura de 100 de lei având aceiaşi serie şi 3 bancnote din cupiura de 50 lei, cu aceiaşi serie.

S. Ciprian a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunii de falsificare de monedă sau alte valori, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.


Intră acum și în grupul de