Sancțiuni aplicate sucevenilor veniți din străinătate și nu respectă carantinarea sau celor care circulă noaptea. Polițiștii suceveni continuă să verifice respectarea măsurile de prevenție sanitară


Intră acum și în grupul de

 În perioada 19.04 – 24.04.2021 polițiștii suceveni au derulat, pe raza județului, atât în mediul urban cât și rural, acţiuni de verificare a măsurilor sanitare vizând combaterea răspândirii noului virus SARS-CoV-2: au fost verificate 489 de societăți comerciale şi 108 mijloace de transport în comun, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 366 de sancțiuni contravenționale la Legea nr. 55/2020  în valoare de 121.750 lei. De asemenea, au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor impuse  9411 persoane.

Potrivit IPJ Suceava, au fost efectuate verificări, de asemenea și în zona hypermarket-urilor și în zonele aglomerate. Totodată, au fost controlate toate restaurantele și sălile de evenimente pentru a se asigura respectarea legii cu privire la interdicția de organizare a evenimentelor private.

De asemenea, au fost instruiți cu privire respectarea regulilor de prevenire a răspândirii virusului toți administratorii de unități economice, restaurante, pensiuni și unități turistice.

În acest weekend acțiunile de monitorizare a respectării măsurilor impuse prin Legea 55/2020 și H.G. 432 din 08.04.2021 sunt concentrate în zona lăcașurilor de cult în contextul celebrării Sărbătorii Religioase de Florii, fiind însă vizate și zonele pretabile pentru organizarea de activități tip picnic și grătar sau alte locații care implică aglomerări de persoane. 

În cadrul verificărilor au fost identificate mai multe situații în care persoane venite din străinătate nu au respectat interdicțiile impuse prin măsura autoizolării/carantinării, iar în trafic au fost constatate încălcări ale restricțiilor de circulație a persoanelor după ora 22.00.

De asemenea, au fost organizate acțiuni punctuale în anumite localități sau zonbe de pe raza județului cu participarea jandamilor și lucrătorilor ISU Suceava.

Astfel, la data de 24.04.2021, între orele 17.30–22.30, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și  Substanțe Periculoase – IPJ Suceava au coordonat o acțiune de prevenire a răspândirii SarsCov2 pe raza municipiului Câmpulung Moldovenesc. La acțiune au participat și polițiști din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung-Moldovenesc, Secțiilor de poliție nr. 11 Pojorâta și nr. 14 Vama, jandarmi de la Detașamentul Câmpulung-Moldovenesc și pompieri de la I.S.U. Suceava, acţionându-se în zona Municipiului Câmpulung-Moldovenesc și a comunelor Vama și  Pojorâta.

Au fost verificate 15 societăţi comerciale și 28 de autovehicule, fiind legitimate 42 de persoane.

Au fost avertizate 19 persoane pentru nepurtarea sau portul necorespunzător al măștii de protecție sanitară.

În cadrul acțiunii au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenţionale în valoare de 13.700 lei, din care 21 sancțiuni la Legea nr. 55/2020 (măsuri prevenire COVID-19) în valoare de 13.000 lei și 2 sancțiuni la Lg. 61/1991 în valoare de 700 lei.

Poliția Suceava reamintește că potrivit HG 432/08.04.2021 sunt în vigoare măsuri restrictive în ceea ce privește deplasarea persoanelor, zilnic echipajele de poliție, poliţie locală și jandarmerie aflate în serviciu pe raza județului verificând modul de respectare a interdicției de circulație a persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 22:00—05:00.


Intră acum și în grupul de