Un activist de mediu sucevean și un pădurar din cadrul OS Moldovița, reținuți într-un dosar de contrabandă. Cei doi ar fi transportat țigări de aproximativ 400.000 lei // FOTO VIDEO


Intră acum și în grupul de

Cercetările într-un caz de contrabandă, depistat pe raza comunei Moldovița, au condus la identificarea și reținerea presupușilor autori. Este vorba despre un angajat (28 ani) al Ocolului Silvic Moldovița și un activist de mediu sucevean (26 ani).

Cei doi bărbați au fost reținuți luni, 10 mai, și urmează a fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc.

Cercetările Poliției din Câmpulung Moldovenesc au început cu informații precum că într-o casă din comuna Moldovița sunt depozitate țigări de contrabandă. Astfel, polițiștii au descins la adresa respectivă și au identificat și confiscat 32.238 pachete cu țigări, toate cu marcaj duty free. Valoarea estimată a acestora este de circa 400.000 lei.

Totodată, s-a constatat că țigările au fost aduse la casa bătrânească de către ginerele proprietarilor, însă din informațiile obținute s-a constatat că acesta este doar depozitarul țigărilor, pentru a nu crea suspiciuni cu privire la identitatea adevăraților proprietari, respectiv activistul de mediu și un pădurarul.

Polițiștii au ajuns la concluzie că cei doi l-au convins pe un tânăr de 27 de ani să depoziteze țigările la domiciliul socrilor săi din precauție, știind că sunt vizați de activitățile de cercetare penală în ceea ce privește infracțiuni de contrabandă.

Cu toate acestea, polițiștii au acumulat probe care ar demonstra că anume cei doi au transportat, în data de 5 mai, țigările respective.

Cercetările ulterioare vor fi efectuate de către lucrătorii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Biroul de Combatere a Fraudelor Vamale, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc.


Intră acum și în grupul de