Ion Lungu anunță că în cartierul Europa se va realiza și alimentarea cu energie electrică: Acolo am avut ghinion cu proiectul european din care am ieșit, dar ne-a întârziat mai mulți ani


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că urmează să fie organizată o licitație pentru alimentarea cu energie electrică pe străzile Berlin, Madrid și Londra.

„Nu am uitat de Cartierul Europa. Văd anumite poziții ale celor care locuiesc acolo. Așa cum am mai spus, am avut un ghinion acolo că proiectul, care nici astăzi nu este funcțional de apă și canalizare, ne-a întârziat vreo doi ani de zile. Primăria a ieșit din acel proiect. Am pus apa și canalizarea din surse proprii, dar s-au întârziat lucrările”, a spus primarul.

El a menționat că acum mai este de realizat alimentarea cu energie electrică și de asfaltat străzile Berlin, Madrid și Londra.

Lungu a spus că s-a definitivat documentația pentru licitație pentru alimentare cu energie electrică și iluminat public pe străzile Berlin, Madrid și Londra, valoarea contractului fără TVA fiind de 445.000 de lei, iar durata de execuție este de patru luni.

„Tot văd poziții că Primăria nu a făcut nimic acolo”, a declarat primarul care însă a precizat că s-a făcut instalație de 20 de KV, două posturi de transformare, instalație cu firide de racordare pentru alimentare pentru locuințe, instalație și stâlpi pentru iluminat public.

„Sigur că lucrurile nu se fac atât de ușor, dar suntem singurul municipiu din România care a realizat două cartiere pentru tinerii cu vârste sub 35 de ani și mai vrem să facem unul spre Mitocu Dragomirnei”, a spus primarul.

Ion Lungu a spus că nu este el vinovat de situația actuală a cartierului Europa care a început în 2012.

„Nu din cauza primarului Ion Lungu. Nu a avut nicio vină Primăria sau primarul. Pe POS de Mediu am dus magistrala de canalizare și de apă, iar finanțările pe apă și canalizare au continuat pe POIM care a întârziat și care nu funcționează nici azi. Eu zic că Primăria și primarul, că el e strategul, are un merit că puteam să mă spăl pe mâini: e proiect european, mai stăm zece ani. Am sesizat pericolul, am ieșit din proiect, am organizat licitație, s-a făcut contestație. Apa și canalizarea ne-au blocat trei ani de zile”, a spus Lungu.

În ceea ce privește noul cartier din zona spre Mitocu Dragomirnei el a spus că nu va mai face aceeași greșeală cu proiect cu fonduri europene pentru că aceste finanțări  sunt imprevizibile.


Intră acum și în grupul de