Gospodării din Costișa și Fetești incendiate intenționat în noaptea de sâmbătă spre duminică. Pompierii suceveni au intervenit mai multe ore pentru lichidarea incendiilor

Două gospodării au fost incendiate intenționat în noaptea de sâmbătă spre duminică, una în Costișa, iar a doua în Fetești.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, lt Alin Găleată, a precizat că sâmbătă, cu puțin înainte de ora 23:00 a fost anunțat un incendiu la o gospodărie din satul Costișa din comuna Frătăuții Noi la care au intervenit pompierii militari ai Detașamentului de Pompieri Rădăuți și ai Gărzii de Intervenție Siret, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Frătăuții Noi, Frătăuții Vechi și Bilca, cu 8 autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.

La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la o parte din anexele gospodărești și la acoperișul casei, cu pericol de propagare la întreaga gospodărie și la proprietatea învecinată.

Incendiul a fost lichidat la ora 2:55.

În flăcări au ars șura din lemn, acoperită cu draniță, pe o suprafață de aproximativ 140 de metri pătrați, acoperișul bucătăriei de vară și al casei de locuit, corp comun, pe o suprafață de 60 de metri pătrați și bunuri materiale. S-au degradat tavanele din bucătăria de vară și din casă pe aproximativ 70 de metri pătrați și alte bunuri.

Potrivit sursei citate, cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, gospodăria fiind nelocuită, iar pompierii au salvat restul casei de locuit și al anexelor din gospodărie, precum și locuința de pe proprietatea învecinată.

În timp ce pompierii se luptau cu flăcările la Costișa, duminică dimineața la ora 1:05 a fost anunțat un alt incendiu la o gospodărie din Fetești, comuna Adâncata unde au intervenit pompierii militari ai Detașamentului de Pompieri Suceava, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Adâncata, cu trei autospeciale de stingere.

La sosirea echipajelor, ardeau generalizat casa de locuit și anexele gospodărești, construite din lemn și cărămidă, corp comun.

Incendiul a fost lichidat la ora 3:55.

În flăcări au ars casa de locuit, adăpostul de animale și șura, cu bunurile aferente, pe o suprafață totală de aproximativ 150 de metri pătrați.

Și în acest caz cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul. 

Ca și la Costișa, nu s-au înregistrat victime, și această gospodărie fiind nelocuită.

loading...