Ingineria medicală și autovehiculele electrice au fost domeniile de maxim interes la ediția din acest an a Salonului Internațional de Inovare și Educație Creativă pentru Tineret organizat de Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor din cadrul USV


Intră acum și în grupul de

În perioada 27 – 29 mai 2021, Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava a organizat cea de-a V-a ediție a Salonului Internațional de Inovare și Educație Creativă pentru Tineret ICE-USV, anunță USV.

Lucrările manifestării au inclus un workshop pe tema cercetării în perioada post-pandemie, un salon de creativitate și inventică și o serie de prezentări ale unor personalități din domeniul cercetării și educației creative 10-InSTED (10 minutes about Innovation in Science, Technology, Engineering and Design), dintre care enumerăm: Multidisciplinaritate în echipă, Inovare și perspective pentru proiectarea și utilizarea neuroprotezelor, Soluții noi pentru transportul electric urban de pasageri, Problematica teoretico-pragmatică a proprietății intelectuale, Noi materiale fonoabsorbante din deșeuri.

La salonul de inventică și creativitate au fost înregistrate și premiate 105 lucrări aparținând tinerilor din Republica Moldova, Croația, Polonia, Hong Kong, Malaiezia, Turcia, Vietnam, Taiwan, Coreea, Palestina și Indonezia, pe lângă proiecte ale tinerilor români din centrele universitare din Sibiu, Cluj-Napoca, Iași și Suceava.

La invitația Președintelui comitetului de organizare a manifestării, prof. univ. dr. Mihai Dimian, și a domnului prof. univ. dr. ing. Adrian Graur, la manifestare au participat prof. univ. dr. ing. Ilie Nucă – șeful Departamentului de Electrotehnică al Universității Tehnice a Moldovei,  șef lucrări dr. ing. Mihai-Victor Zerbeș și șef lucrări dr. ing. Liliana Georgeta Popescu, coordonatori ai Cercului de inventică a Casei de Cultură de la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, prof. dr. ing. Aurel Țîțu – Manager Centrul Regional OSIM-EPO-ORDA pentru Promovarea Protecției Proprietății  Intelectuale Sibiu, cercetător dr. ing. Mircea Ignat, de la Centrul „Alexandru Proca” al ICPE-București, alte cadre didactice și cercetători din țară.

„Ediția din acest an a fost finanțată de Ministerul Educației și s-a desfășurat în regim mixt, peste 40 de participanți din țară și din Republica Moldova fiind prezenți la Suceava, pe lângă cei care au participat în on-line. Manifestarea a pus accent pe două domenii de maxim interes în inginerie în acest moment: ingineria medicală și autovehiculele electrice, domenii în care USV a inițiat noi programe de studiu de licență, dar a evidențiat și rolul gândirii creative în educația universitară în general. În acest sens, vreau sa evidențiez lucrările prezentate de studenți din Republica Moldova – Interpretarea narațiunii populare „Dan, căpitan de plai” în benzi desenate, Elaborarea unei ediții de carte pentru dezvoltarea creativității prin desen la copii cu vârsta 6-12 ani, Procedeu de uscare a piersicilor prin metoda convecției forțate, Electromobil pentru persoane cu dizabilități”, a precizat prof. univ. dr. ing. L. Dan Milici, coordonatorul Comitetului de organizare.


Intră acum și în grupul de