Spitalul Județean Suceava revine la activitatea anterioară pandemiei. Vicepreședintele CJ Suceava Niculai Barbă anunță că patologia Covid va fi tratată doar în Secția de Boli Infecțioase


Intră acum și în grupul de

Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava a primit, miercuri,  avizul DSP Suceava de a reveni la activitatea anterioară pandemiei chiar în ziua în care este prăznuit patronul unității spitalicești, Sf. Ioan cel Nou de la Suceava, a anunțat, vicepreședintele CJ Suceava Niculai Barbă, care are în atribuții și activitatea acestui spital.

El a spus că DSP Suceava a avizat propunerea făcută în acest sens de conducerea Spitalului Județean Suceava.

Niculai Barbă a anunțat că în ultimele săptămâni conducerea Spitalului Județean Suceava împreună cu CJ Suceava au făcut toate demersurile necesare pentru ca SJU Suceava să fie spital liber de Covid-19, iar această patologie să fie tratată doar în Secția de Boli Infecțioase.

„Atât clădirea nouă a Spitalului Județean, dar și Secția de Pneumologie cu Ambulatoriul de aici devin non-Covid. Se vor relua, practic, activitățile pe toate patologiile din spital de dinainte de pandemie”, a spus Niculai Barbă.

El a menționat că la Secția de Pneumologie deja s-au efectuat acțiunile de dezinfecție pentru a putea trata alte patologii decât Covid-19.

Potrivit acestuia, patologia Covid 19 va fi tratată doar în Secția de Boli Infecțioase, dar și aici urmează să fie, în două-trei săptămâni, etajul  non-Covid pentru tratarea altor boli.

Vicepreședintele CJ Suceava a menționat că managementul SJU Suceava și-a asumat că, în condițiile în care numărul cazurilor de Covid-19 va crește, să pună în practică un program de creștere a numărului de paturi pentru această patologie, în funcție de nevoi.


Intră acum și în grupul de