Alegerile pentru funcția de primar în Vicovu de Sus se desfășoară fără incidente, iar prezența este scăzută


Intră acum și în grupul de

Alegerile pentru funcția de primar în orașul Vicovu de Sus se desfășoară fără incidente, iar prezența la ora 13:00 era redusă de de 13,02 la sută.

Astfel, din cei 12.233 alegători înscriși în listele electorale permanente, până la ora 13:00 au votat doar 1.594 alegători.

Pentru asigurarea desfășurării în condiții de siguranță a alegerilor locale parțiale pentru funcția de primar din orașul Vicovu de Sus peste 50 de polițiști, jandarmi și polițiști de frontieră din județul Suceava sunt mobilizați pentru protecția secțiilor de votare, soluționarea cu celeritate a eventualelor sesizări de incidente electorale și constituirea rezervelor de intervenție. 

În noaptea de sâmbătă spre duminică, angajații MAI au asigurat paza celor 9 secții de votare, pe care le-au predat președinților birourilor electorale ale secțiilor de vot, cu sigiliile intacte, astfel încât în această dimineață, la ora 7.00, procesul de vot a început fără probleme.

Anterior zilei votului, pentru a preveni situațiile de risc pentru cetățeni, pompierii au efectuat controale în scop preventiv în secțiile de vot și instruiri cu membrii birourilor electorale asupra modalităților practice de evacuare a persoanelor, precum și a materialelor și documentelor specifice procesului electoral.

Pentru asigurarea condițiilor necesare de legalitate și securitate a votului, este utilizat Sistemul informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal. 

Personalul MAI rămâne în dispozitiv pe toată perioada desfășurării procesului electoral, acordând maximă atenție sesizărilor privind încălcarea legii. Acolo unde situația o va impune, vor fi luate toate măsurile prevăzute de lege. 

Misiunea efectivelor ministerului va continua și după ora 21.00, ora oficială de încheiere a procesului de votare, acestea rămânând în dispozitiv pentru a asigura paza buletinelor de vot, a proceselor-verbale și a celorlalte materiale necesare procesului de vot pe timpul transportului lor către birourile electorale județene.


Intră acum și în grupul de