Ion Lungu spune că procesiunea cu moaștele Sf. Ioan cel Nou a contribuit la scăderea cazurilor de Covid din Suceava: Am simțit acest lucru încă din primăvară când s-a ieșit cu Sfântul pe străzi


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat că numărul cazurilor de Covid-19 din municipiul Suceava a scăzut și ca urmare a procesiunii cu moaștele Sf. Ioan cel Nou din primăvara acestui an.

„Ne-a păzit Dumnezeu aici, în Suceava. Am simțit acest lucru încă din primăvară când s-a ieșit cu Sfântul pe străzi. Am avut o procesiune și pentru această pandemie. Vin oameni la mine și îmi spun: „Știți domnule  primar, eram la spital, când a ajuns Sfântul în curtea spitalului am simțit că am prins puteri. M-am însănătoșit”. Toate au contribuit într-un fel sau altul. Mulțumim lui Dumnezeu că astăzi suntem într-o stare de normalitate în Suceava, dar lucrurile se pot întoarce oricând”, a spus Lungu.

Întrebat dacă incidența cazurilor a scăzut ca urmare a procesiunii cu moaștele Sf. Ioan cel Nou, el a răspuns:„Și de asta. Eu sunt un om credincios. Cred în Dumnezeu. Dumnezeu lucrează prin oameni”.

Conferinta de presă – Ion Lungu, primarul municipiului Suceava

Conferință de presă – Ion Lungu, primarul municipiului Suceava

Publicată de NewsBucovina.ro pe Marţi, 29 iunie 2021

Totodată, primarul Ion Lungu consideră că în ciuda faptulului că în municipiul Suceava nu sunt cazuri de Covid-19 este bine ca oamenii să fie prudenți și să se vaccineze pentru a se evita un nou val al pandemiei.

„Eu sunt un om prudent de felul meu. Este bine să suflăm și în iaurt. Ați văzut ce ușor se pot întâmpla anumite lucruri, apar unele focare”, a spus Lungu.

El a subliniat că pandemia încă nu a trecut.

„Deși suntem la această cotă de zero cazuri lucrurile nu au trecut. Se știe că în perioada de vară, pandemia este mai blândă cu noi. Să fim prudenți, să vedem ce se întâmplă în perioada rece”, a spus Lungu care opinează că va trebui menținută această stare de alertă în țară.


Intră acum și în grupul de