FOTO VIDEO // Amenzi de 7.500 lei aplicate într-o singură seară, în cadrul unei ample acțiuni pentru securizarea mediului stradal din municipiul Suceava


Intră acum și în grupul de

Polițiștii și jandarmii suceveni au organizat o amplă acțiune de securizare a străzilor și a parcurilor de pe raza municipiului Suceava, având drept scop identificarea persoanelor care consumă alcool în locuri publice sau tulbură ordinea și liniștea publică prin comportamentul neadecvat; prevenirea tâlhăriilor stradale, a furturilor din genţi şi buzunare etc.

Potrivit IPJ Suceava, acțiunea s-a desfășurat în noaptea de 17/18 iulie in intervalul orar 19.00 – 02.00. În același timp, echipajele de poliție rutieră au acționat pentru prevenirea accidentelor rutiere, în special pe fondul consumului de alcool.

Polițiștii spun că au actionat în zonele și localurile pretabile la comiterea de fapte antisociale, respectiv în Zona Albina, Zona Curcubeu, zona Cartierului Obcini, Zona Orizont, str. Jean Bart din Cartierul Burdujeni, pe strada Alexandru cel Bun, Parcul Central, Parcul Șipote, Zona Bebelușu (vis-a-vis de catedrală), proximitatea societății Mihalex din Cartierul Mărășești, Parcul Simion Florea Marian și în Parcul 3 Bărboși.

În cadrul acțiunilor organizate au fost legitimate 365 de persoane, dispunându-se măsura avertismentului/avertizării pentru 65 de persoane pentru diverse acte care încălcau normele de conviețuire socială. De asemenea, au fost controlate 79 de vehicule, 46 de obiective şi 12 agenţi de pază.

În cadrul acțiunii au fost aplicate 30 amenzi, în valoare de 7450 lei, privind ordinea si liniștea publică și la regimul rutier. De asemenea, au fost reținute 5 permise de conducere și au fost ridicate 5 certificate de înmatriculare. Au fost depistate in flagrant 6 infracțiuni (la regimul rutier și de natura judiciară).

„Pozitiv este faptul că nu a fost înregistrate sesizări privind infracţiuni stradale în zona parcurilor, cetăţenii având premisele de a se bucura de momente de relaxare în deplină siguranţă”, a transmis IPJ Suceava.

La acțiunea organizată au participat 40 de polițiști din cadrul Poliției Municipiului Suceava, în echipe mixte formate din lucrători din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava și lucrători din cadrul Poliției Locale Suceava. Totodată, la acțiune au participat și polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului Ordine Publică și Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sprijiniți de luptători SAS din cadrul IPJ Suceava.


Intră acum și în grupul de