Presedintele CDRNE sustine necesitatea promovarii unor programe de dezvoltare pentru orasele mici


Intră acum și în grupul de

„Avem bani pentru schimburi de experienţă, dar nu avem pentru apă curentă”, a declarat vineri, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, care în calitate de preşedinte al CRDNE a participat la Piatra Neamţ la Comitetul de Monitorizare POR 2007-2013, unde s-a discutat despre realocarea pe axe a fondurilor în cadrul acestui program operaţional.

El a spus că în cadrul acestei şedinţe a cerut reprezentanţilor Comisiei Europene să identifice soluţii pentru promovarea unor programe de dezvoltare de care să beneficieze oraşele mici care nu pot să acceseze nici fonduri pentru dezvoltare urbană şi nici proiecte pentru mediul rural. Flutur a arătat că sunt mici oraşe miniere sau forestiere care, în urma dezindustrializării, sunt în paragină. „Am cerut să se gândească la programe pentru oraşe mici, să fie alocate fonduri de pe alte programe operaţionale, cum ar fi cel de schimburi de experienţă pentru care sunt alocate miliarde de euro”, a declarat preşedinte al CRDNE.

Potrivit lui Flutur, cele şase judeţe din cadrul CRDNE au alocate prin POR suma de 690 de milioane de euro, iar aceste judeţe au fost „harnice” şi au depus foarte multe proiecte prin acest program. În urma analizei, s-au aprobat alocări de fonduri pentru Axa IV-Sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri regional şi local şi Axa V- Dezvoltarea şi promovarea turismului.


Intră acum și în grupul de