VIDEO // Misiune de salvare a unei ursoaice prinse într-un lanț, la Broșteni. Romsilva: Cel mai probabil, lanțul a fost amplasat de unii locuitori ai comunei pentru a preveni intrarea urșilor în gospodăriile lor


Intră acum și în grupul de

O ursoaică a fost prinsă într-un laț la marginea localității sucevene Broșteni. Animalul a fost eliberat marți seara, în urma unei operațiuni dificile, a anunțat joi, 22 iulie, Romsilva.

Potrivit sursei citate, cel mai probabil, capcana a fost amplasată de localnici, pentru a preveni intrarea urșilor în gospodăriile din comună.

„Colegii noștri de la Ocolul Silvic Broșteni au observat ursoaica prinsă în laț, în timpul unei acțiuni patrulare, au anunțat imediat la numărul de urgență 112 și au rămas la fața locului pentru a preveni un eventual accident”, a transmis Romsilva.

La operațiunea dificilă de eliberare a ursoaicei au participat un medic veterinar din Rădăuți, care a tranchilizat animalul, dar și angajații Ocolului Silvic Broșteni, jandarmii și pompierii.

După tranchilizare, medicul veterinar i-a administrat ursoaicei antidotul. Toți participanții la misiunea de salvare s-au îndepărtat la o distanță sigură și s-au asigurat că ursoaica s-a trezit și s-a retras în pădure.

„Zona respectivă este monitorizată de colegii noștri câteva zile, pentru a se asigura că ursoaica nu va reveni în zonă”, a precizat Romsilva.


Intră acum și în grupul de