Gheorghe Flutur la deschiderea Lunii Diasporei transmite sucevenilor că este optimist arătând că următorii ani vor aduce investiții de circa 180 de miliarde de euro. Autostrăzile sunt baza pentru creșterea economică și a veniturilor


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a transmis, duminică, la deschiderea Lunii Diasporei că este foarte optimist că România se va dezvolta în următorii șapte ani.

El a arătat că în perspectivă este foarte optimist.

Flutur a spus că în următorii șapte ani vor veni de la UE  80 de miliarde de euro și că a discutat cu premierul care i-a spus că la acești bani România va mai aloca 12-15 miliarde de euro pe an pentru investiții.

Astfel, președintele CJ Suceava a spus că vor fi în șapte ani circa 180 de miliarde de euro.

„Dacă vom avea capacitatea să se aloce inteligent această resursă financiară, vom fi departe”, a spus Flutur.

El a enumerat proiectele mari care sunt autostrăzile pentru zona noastră.

Flutur a amintit că pe masca sa de protecție a scris A 7 la semnarea contractului de realizare a documentației pentru această rută de mare viteză care să lege Suceava de București.

„E în linie dreaptă și Pașcani-Siret. E o realitate din bani europeni pentru următorii ani”, a continuat președintele CJ Suceava.

El a mai spus că și pentru A 8 sunt speranțe, iar județul Suceava este în apropiere și are proiecte care se referă la dezvoltarea la 50 de km de A8.

Astfel, Flutur a explicat că există proiecte de legătură cum e drumul Vatra Dornei-Panaci-Bilbor-A8 și a precizat că mai sunt de executat 4 kilometri de serpentină, iar realizarea acestui drum va pune în valoare zona Dornelor și Domeniul Călimani.
În ceea ce privește drumul Mălini-Borca el a spus că acesta e în licitație, iar într-un an și jumătate-doi speră să se poată ieși spre Borca-Coada Lacului Bicaz-A8.

„Sunt investiții care să vă convingă să veniți acasă”, a spus Flutur.

El a mai menționat că și drumul expres Suceava-Satu Mare este în program și că se lucrează la Studiul de fezabilitate.

Flutur a menționat că pe acest drum CJ Suceava a luat o parte din traseu, respectiv varianta ocolitoare a orașului Gura Humorului urmând ca în zilele următoare să fie stabilită firma care va realiza studiul de fezabilitate.

Președintele CJ Suceava a explicat că DN 17 este un drum foart circulat și că prin realizarea șoselelor ocolitoare să fie deblocat traficul.

„Este de mare perspectivă Șoseaua Nordului”, a spus Flutur.

În ceea ce privește investițiile la Aeroportul Suceava el și-a exprimat speranța ca la sfârșitul lunii august să fie dat în funcțiune al doilea terminal, urmând să fie începute lucrări la al treilea terminal și că se dorește și un terminal cargo.

Flutur a spus că Aeroportul Suceava are, și cu sprijinul diasporei, 11 curse externe regulate și că urmează să fie deschise și spre Spania, Paris sau Tel Aviv.

Președintele CJ Suceava a mai spus că sunt și două parcuri industriale la Siret și în zona Aeroportului.

„Invit să investească în Parcul de lângă Aeroportul Ștefan cel Mare”, a spus Flutur care a anunțat că se pregătește un drum industrial care să lege Suceava prin Burdujeni de parcul industrial.

„Ce vrem să facem în perioada următoare? Vom fi și gălăgioși să ne apărăm drepturile noastre să eliminăm diferențele dintre noi și Ardeal, sau regiunea București-Ilfov. Bucureștiului să nu-i fie frică. Se spune că se dau 2 miliarde de euro pentru infrastructură din zona Moldovei. Din 80 de miliarde de euro merităm 20 de miliarde”, a spus Flutur.

El a arătat că, din păcate, Suceava este campioană la exportul forței de muncă și că își dorește să fim campioni la turiști și oameni de afaceri.

Flutur a recunoscut însă că până când nu vor fi autostrăzi va fi greu să fie create locuri de muncă mai bine plătite.

 El a mai spus că în anii 90 a fost la lucru în diaspora și că a mâncat „un pic de pâine” din Diaspora.

Gheorghe Flutur le-a mai spus celor prezenți că este răgușit pentru că sâmbătă seara a finalizat filmările pentru proiectul „Nuntă în Bucovina” care va fi lansat în luna septembrie și că își dorește ca aceste tradiții să fie păstrate și transpuse în practică în pensiunile din județ.


Intră acum și în grupul de