Peste 60.000 de suceveni defavorizați vor primi pachete alimentare printr-un program al Uniunii Europene. În acest an au fost alocate județului Suceava 243.688 de pachete (alimente și igienă) în valoare de circa 22 de milioane de lei


Intră acum și în grupul de

Prefectura Suceava a anunțat, luni, că a început recepția celei de a doua trașe din acest an de pachete alimente, acordate din fonduri externe nerambursabile, ca urmare a derulării Programului privind unele măsuri pentru sprijinirea categoriilor de persoane cele mai defavorizate.

La nivelul județului Suceava vor fi recepționate un număr de 60.922 de pachete de alimente pentru beneficiarii eligibili din județul nostru.

Pachetele alimentare distribuite conțin: făină albă de grâu (5buc. X 1kg.), mălai (4 buc. X 1kg.), paste făinoase (2buc. X 400g), ulei (4buc. X 1L), zahăr (2buc x 1 kg), orez (4 buc x 1kg), conservă din carne de vită (5 buc x 300g), conservă din carne de porc (3 buc x 300g), conservă pateu de ficat de porc (5 buc x 200g), compot de fructe (2 buc x 720ml), gem de fructe (1buc x 360g) și gem de fructe dietetic (1buc x 360g).

Prefectura precizează că luni au fost recepționate pachetele din localitățile Boroaia, Drăgușeni, Bogdănești, Râșca, Vadu Moldovei, Liteni, Fântâna Mare, Baia, Dolhești, Forâști, Dolhasca și Preutești.

Prin programul Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate(POAD), finanțat de Uniunea Europeană prin Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și coordonat la nivelul județului Suceava prin Instituția Prefectului, până acum doar în acest an au fost alocate județului nostru un număr de 243.688 de pachete (alimente și igienă) în sumă totală de aproximativ 22.000.000 de lei.

Beneficiarii acestor pachete sunt familiile și persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat și familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei.


Intră acum și în grupul de