Trei accidente provocate de șoferi băuți s-au produs duminica, în județul Suceava, la o zi după o amplă acțiune a Poliției Suceava în care zeci de conducători auto au rămas fără permise pentru consumul de alcool


Intră acum și în grupul de

După ampla acțiune de sâmbătă în cadrul căreia polițiștii au prins zeci de șoferi băuți, duminică, 1 august, au mai fost identificați sucevenii care s-au urcat la volan în stare de ebrietate.

Astfel, un bărbat (29 ani) a fost implicat într-un accident rutier pe raza comunei Baia. Bărbatul conducea un BMW având 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care este cercetat penal. În accident au fost implicate cinci persoane, patru fiind monitorizate la fața locului și ulterior refuzând transportul la spital. Am relatat despre acest accident aici.

Accidentul din Baia. Foto: ISU Suceava

Tot duminică, un tânăr de 23 ani s-a răsturnat cu mașina pe raza orașului Liteni. El nu avea permis și era băut de-a binelea: 1,07 mg/litru alcool pur în aerul expirat. Tânărul a încerca să se opună testării pentru alcoolemie, motiv pentru care a fost încătușat, iar mai apoi reținut pentru 24 de ore. Am relatat detaliat despre acest caz aici.

Încă un accident provocat de un șofer băut s-a produs pe strada Universității din Moara Nica. Concret, conducătorul unui moped a acroșat o mașină condusă regulamentar de un localnic. După accident, mopedistul a fugit de la fața locului, fiind ulterior identificat de polițiști. Acesta s-a adeverit a fi un localnic (39 ani) care nu are permis, dar avea o alcoolemie uriașă: 1,29 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii au mia stabilit că vehiculul nu este înmatriculat, motiv pentru care bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru trei infracțiuni.

Un alt sucevean fără permis și cu alcool în sânge a fost prins pe Bd. Bucovina din or. Gura Humorului. Este vorba despre un tânăr de 24 ani, din Stulpicani. Verificările au arătat că el nu posedă permis de conducerea, iar rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost de 0,06 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un alt șofer băut a fost prins pe raza satului Udești. Mai exact, un bărbat (54 ani) din Suceava conducea având 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Reamintim că sâmbătă, 31 iulie, în cadrul acțiunii organizate de Poliția Suceava au fost înregistrate urmăriri în trafic, zeci de permise suspendate, șoferi încătușați și reținuți pentru 24 de ore pentru consum de alcool și conducere fără permis.


Intră acum și în grupul de