Vatra Dornei va avea gaz metan începând cu luna septembrie. Transgaz l-a asigurat pe Gheorghe Flutur că execuția magistralei de gaz natural este realizată în proporție de peste 90 la sută


Intră acum și în grupul de

Transgaz l-a anunțat pe președintele Consiliului Județean Suceava că lucrările la magistrala de gaz natural Pojorâta-Vatra Dornei vor fi finalizate înainte de termen, în luna septembrie.

La inițiativa președintelui Gheorghe Flutur, a avut loc, luni, la Consiliul Județean Suceava, o ședință de lucru referitoare la stadiul execuției conductei de gaz metan de pe tronsonul Pojorâta – Vatra Dornei, o investiție foarte importantă pentru municipiul Vatra Dornei și pentru zona Dornelor, atât pentru consumul casnic cât și pentru racordarea centralei termice din Vatra Dornei, aflată în conservare de mai mulți ani.

Lucrarea este finanțată de Guvernul României și executată de Transgaz.

În afară de reprezentanții Consiliului Județean Suceava și ai Transgaz, au mai participat responsabili ai Direcției Silvice Suceava, ai Gărzii de Mediu, ai proiectantului lucrărilor precum și dirigintele de șantier, ca reprezentant al executantului.

Concluziile ședinței au fost că lucrarea este executată în proporție de peste 90%, din cei 25,8 de km mai rămânând de executat 2,5 km.

„Complexitatea lucrărilor a fost mare, traseul fiind preponderent în zona muntoasă, iar instalarea conductei se face în regim îngropat”, a spus Flutur.

El a menționat că termenul contractual de finalizare a lucrărilor este 31.12.2021, dar reprezentanții Transgaz au transmis că vor finaliza lucrarea în luna septembrie 2021.

Valoarea totală a investiției este de 16,06 milioane lei, la care se adaugă TVA.


Intră acum și în grupul de