Ruta alternativă Suceava-Botoșani va costa 25 de milioane de euro spune primarul Ion Lungu. El speră ca anul viitor să fie realizat și traseul de pe strada Energeticianului până la DN 29


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat luni în plenul Consiliului Local Suceava că ruta alternativă Suceva-Botoșani va costa la final circa 25 de milioane de euro.

El a spus că a făcut bine că a fost împărțit proiectul în trei proiecte mai mici, respectiv realizarea podului peste râul Suceava, realizarea drumului pentru trafic greu de la intersecția Traian Vuia cu Calea Unirii până la Podul Unirii și speră ca anul acesta acest tronson va fi finalizat.

În ceea ce privește a treia parte a proiectului, drumul de la Podul Unirii la Salcea, a fost emis de CFR un aviz de principiu pentru o traversare a căii ferate cu mențiunea că va fi realizată din fonduri locale.

„La partea a treia nu avem încă aprobați indicatorii tehnico-economici. După cum se prefigurează, investiția va fi finanțată din fonduri proprii și atrase ale Primăriei Suceava se va cifra în final, toată investiția, la 25 de milioane de euro”, a spus Lungu.

El a explicat că ruta aceasta va costa mai puțin decât varianta ocolitoare a Sucevei care a costat 80 de milioane de euro, menționând că varianta ocolitoare are 13 kilometri în timp ce ruta alternativă are circa 5 kilometri.

Ion Lungu consideră că această rută nouă va fi foarte utilă pentru că oferă mai multe variante de acces spre Salcea.

„Trec zilnic pe acolo. Multă lume care vrea să iasă mai repede din oraș trece pe acolo”, a spus Lungu.

Consiliul Local Suceava a aprobat, luni, atragerea unui credit din Trezorerie pentru finanțarea lucrărilor la tronsonul de trafic greu până la Podul Unirii dinspre strada Traian Vuia.


Intră acum și în grupul de