Polițiștii au confiscat, la Râșca, peste 100 mc de material lemnos și au indisponibilizat un camion de 50.000 euro folosit la transporturi ilegale


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au confiscat peste 100 mc de material lemnos și au indisponibilizat un camion de 50.000 euro, folosit la transportul ilegal. Neregulile au fost depistate în urma perchezițiilor și controalelor la sediul unei firme din Slătioara și la domiciliul șoferului prins transportând lemn fără aviz.

Potrivit IPJ Suceava, în data de 5 august, polițiștii din cadrul SPR nr. 1 Vadu Moldovei au oprit pentru control pe raza satului Slătioara, com. Râșca, camionul format din cap tractor și remorcă ce transporta material lemnos (lemn rotund rășinoase) fără a deține documente legale de proveniență.

Foto simbol

„Pe timpul conducerii ansamblului auto de la locul opririi către depozitul Ocolului Silvic Râșca în vederea inventarierii masei lemnoase, conducătorul auto s-a sustras verificărilor, deplasând ansamblul auto în incinta unui depozit din satul Slătioara, unde a abandonat autocamionul încărcat cu masă lemnoasă”, se arată în comunicatul Poliției Suceava.

Astfel, din primele verificări efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că persoana care a condus ansamblul auto este un bărbat de 33 ani care nu deține permis de conducere pentru categoria ”E”, necesar conducerii ansamblului de vehicule.

Drept urmare, polițiștii au deschis dosar penal.

În cadrul cercetărilor ulterioare, în data de 6 august au fost efectuate percheziții la sediul unei firme și la domiciliul șoferului, fiind identificat și inventariat în curtea depozitului din Slătioara materialul lemnos transportat fără documente legale pe 5 august, stabilindu-se un volum de 53,14 mc lemn rotund rășinoase. Materialul lemnos a fost indisponibilizat în vederea confiscării în cadrul dosarului penal.

În paralel, lucrătorii din cadrul Biroului Combaterea Delictelor Silvice împreună cu specialiștii din cadrul Gărzii Forestiere Suceava au efectuat un control pe linia respectării prevederilor legale privind transportul, depozitarea, debitarea și comercializarea materialelor lemnoase de către agentul economic.

Au fost efectuate stocurile faptice de material lemnos deținute de agentul economic în depozitul societății iar în urma efectuării balanței dintre stocurile faptice și cele scriptice existente conform datelor furnizate de aplicația SUMAL 2.0. a rezultat faptul că societatea deține fără documente legale de proveniență cantitatea de 55,3 mc cherestea rășinoase în valoare de 35.392 lei.

Agentul economic a fost amendat cu 6.000 lei, fiind confiscată cantitatea de 55,3 mc cherestea rășinoase.

În total, în urma controlului și a perchezițiilor au fost confiscați peste 100 m.c material lemnos.

Pe lângă asta, a fost identificat și indisponibilizat și autovehiculul format din cap tractor și remorca în valoare de 50.000 euro care a fost utilizat la transportul de  material lemnos (lemn rotund rășinoase) în volum mai mare de 10 mc fără a deține documente legale de proveniență.

Cercetările continuă.


Intră acum și în grupul de