Primăria Suceava a câștigat proiectul de 16,8 milioane de lei pentru achiziția de tablete, laptop-uri și echipamente electronice pentru școli, dar nu a primit finanțarea


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că Primăria Suceava a câștigat proiectul cu finanțare europeană pentru achiziția de echipamente electronice pentru școlile din municipiu, dar că încă nu a semnat contractul de finanțare existând probleme privind asigurarea fondurilor.

„Suntem declarați câștigători, dar deocamdată nu s-a semnat contractul. Trebuie făcute niște modificări bugetare”, a spus primarul.

El a menționat că a prezentat această problema și la Asociația Municipiilor din România de față cu prim ministrul Florin Cîțu și cu ministrul fondurilor europene, Cristian Ghinea.

„Sunt niște discuții acolo. Au fost prinse niște sume, dar nu a fost asigurată finanțarea”, a explicat primarul.

„Suntem câștigători, avem hârtia că am câștigat, dar nu am semnat contractul”, continuat Lungu.

El a arătat că nu doar municipiul Suceava este în această situație, ci și altele care au întreprins aceleași demersuri.

Ion Lungu- conferinta de presa la Primaria Suceava

Ion Lungu- conferinta de presa la Primaria Suceava

Publicată de NewsBucovina.ro pe Marţi, 10 august 2021

Consiliul Local Suceava a aprobat într-o ședință extraordinară din luna noiembrie 2020 proiectul „Echipamente electronice pentru unități de învățământ preuniversitar de stat – Școala online”, în vederea finanțării acestuia în cadrul Programului Operațional Competitivitate 2014-2020, Axa prioritară 2 – Tehnologia Informației și Comunicațiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă.

Prin hotărâre s-au aprobat cheltuielile eligibile și neeligibile ale proiectului.

Astfel, valoarea totală a proiectului este de 16.834.550,58 lei din care valoarea eligibilă este de  16.651.528,58 de lei.

Totodată, s-a aprobat și contribuția proprie ce revine Municipiului Suceava în valoare totală de 516.052,58 lei, din care 333.030,58 de lei reprezintă 2% din valoarea totală eligibilă a proiectului și 183.022,00 de lei contribuția la cheltuielile neeligibile  ale proiectului.

Prin proiect se prevede achiziția a circa 15.000 de tablete, laptop-uri, desk-top-uri, routere și alte echipamente necesare învățământului on-line.


Intră acum și în grupul de