Participarea la evenimentul ”Povești medievale, la Cetatea de Scaun a Sucevei” nu va fi condiționată de vaccin, test sau trecere prin boală. Emil Ursu: Am făcut tot ce ne-a stat în putință pentru ca oricare cetățean să poată avea acces la manifestări


Intră acum și în grupul de

În condițiile stării de alertă din cauza pandemiei cu noul coronavirus și cu toate măsurile de protecție respectate cu strictețe, Muzeul Național al Bucovinei, organizează și în weekend-ul care urmează, un eveniment la care sunt așteptați zeci de mii de participanți. 

”Noi am început destul de timid, pentru că știți foarte bine de condițiile mult mediatizate negativ care au fost la Suceava, referitor la această pandemie. În consecință, noi spunem că am început ușor, la Muzeul Satului, în weekendul ce a trecut. Ne dorim ca în acest weekend, fiind al tip de eveniment, unul de familie, să primim vizita pe deoparte a sucevenilor, pentru că ei sunt publicul nostru, sunt cei mai importanți și evident, în aceeași măsură, la fel de importanți sunt și turiștii”, a declarat Emil Ursu, managerul Muzeului Național al Bucovinei.

Chiar dacă nu va avea tipicul unui festival medieval, așa cum era obișnuit publicul, organizatorii au pregătit alte tipuri de activități astfel încât toate măsurile de protecție se fie respectate.

”Evenimentul nu este neapărat festival, pentru că am fost nevoiți să renunțăm la multe elemente. De exemplu, nu se va mai face celebra paradă, nu vom mai avea turniruri cu cai. Evident, o serie întreagă de spectacole nu se vor putea organiza, însă am gândit alte tipuri de activități, în așa fel încât să respectăm condițiile impuse de legislația în vigoare privind protecția persoanelor împotriva pandemiei, pe de altă parte, să oferim publicului momente plăcute în Cetatea de Scaun și în parcul din proximitate”, a transmis managerul MNB.

Emil Ursu a ținut să precizeze faptul că accesul la evenimentul ”Povești medievale, la Cetatea de Scaun a Sucevei” nu va fi condiționat de vaccin, test sau trecere prin boală.

”Vreau să mai fac o precizare din respect pentru publicul nostru. Într-un județ unde rata de vaccinare este foarte mică, am găsit acea soluție, ca publicul să intre fără a avea nevoie ca să fie vaccinat, testat sau să fi trecut prin boală. Se vor păstra bineînțeles condițiile de protecție împotriva pandemie, vorbim de termometrizare, dezinfecție, portul măștii în spațiile închise și în zonele aglomerate. Noi am făcut tot ce ne-a stat în putință pentru ca oricare cetățean să poată avea acces la manifestări”, a menționat managerul Muzeului Național al Bucovinei.


Intră acum și în grupul de