Un altfel de Festival Medieval, în week-end la Cetatea de Scaun a Sucevei: Chef Cătălin Scărlătescu va găti preparate medievale, vor fi demonstrații de luptă și școală de spadă, tir cu arcul, activități pentru copii, spectacolul „Apus de Soare” și concert Hara pe zidurile cetății


Intră acum și în grupul de

Municipiul Suceava se pregătește de încă un weekend plin de evenimente pentru toate vârstele. După succesul din weekend-ul trecut, atunci când evenimentul ”Lume, lume, hai la târg ” a avut peste 12.000  de vizitatori, Muzeu Național al Bucovinei organizează ”Povești medievale, la Cetatea de Scaun a Sucevei”, un altfel de festival medieval, adaptat pandemiei.

”Povești medievale la Cetatea de Scaun a Sucevei, este un eveniment pentru toate vârstele, cu accent pentru copii. La fel ca și la Festivalul Medieval, dimineața este rezervată în special celor mici: vom avea piese de teatru puse la cale de Teatrul pentru Copii și Tineret Vasilache din Botoșani, cu câte două reprezentații, dar și o serie întreagă de activități interactive, special dedicate acestora, începând de la face-painting și continuând cu baloane uriașe de săpun”, a declarat Emil Ursu, Directorul Muzeului Național al Bucovinei, în emisiunea Exclusiv la Miezul Zilei, de la News Bucovina.

Emil Ursu, a completat că nu vor fi doar activități dedicate celor mici, ci că și cei mari se pot bucura de  dresură de păsări, tir cu arcul, demonstrații de luptă și școală de spadă, apoi dans medieval și piesa de teatru „Apus de soare”, care se va juca în interiorul Cetății timp de trei zile.

„Am încercat noi o gamă cât mai largă de activități care să fie compatibilă cu ideea de expoziție și să fie în ton cu măsurile de protecție”, a explicat managerul MNB.

Cap de afiș va fi din nou chef Cătălin Scărlătescu, care de data aceasta vă găti sucevenilor delicii medievale.

„În parcul Cetății de Scaun și în acest weekend va găti Chef Cătălin Scărlătescu. De data aceasta, evident vor fi preparate diferite de cele de la Muzeul Satului. Fără îndoială multă carne, în special rață. În Evul Mediu așa cum bine știm, se mânca multă carne. Vorbim de preparate care sunt cât de cât compatibile cu acea perioadă. Cu siguranță nu vom putea găti chiar ca și atunci, nu putem să folosim doar produsele din Evul Mediu pentru că gusturile s-au schimbat mult. Însă eu cred că toate vor fi pe placul publicului”, a menționat Emil Ursu.

De asemenea, managerul MNB a mai precizat că, de data aceasta, ca să nu se mai producă aglomerație în zona unde va găti Chef Cătălin Scărlătescu, s-a luat hotărârea de a se stabili un orar de fotografie cu vedeta TV.

„Ca nu mai pățim ca evenimentul precedent, cel de la Muzeul Satului, unde s-au creat zone de aglomerație pentru fotografiere, am luat hotărârea, ca pe un panou să afișăm orele la care se pot întâmpla aceste sesiuni foto cu Chef Cătălin Scărlătescu. În felul acesta degrevăm și publicul de acele momente de așteptare”, a declarat managerul Muzeului Național al Bucovinei.

În paralel cu Festivalul Medieval, începând cu ora 20:00, pe Platoul Cetății va avea loc Suceava Blues Festival, în zilele de vineri și sâmbătă, iar duminică, de pe zidurile Cetății va concerta trupa Hara.

Cei prezenți la evenimente viitoare și nu numai, se pot bucura de două noi produse de brand ale Muzeului Național al Bucovinei, a anunțat Emil Ursu.

”Muzeul Bucovinei și-a îmbogățit oferta de produse. În weekendul care a trecut, au fost lansate două noi produse, fiind vorba de afinată și vișinată. A fost o chestiune de interes, dar și de imagine. În oraș, rar găsești de cumpărat afinată. Era o firmă care o producea, dar acum nu o mai produce. Cea mai bună afinată o producea o firmă suceveană care a ieșit de pe piață și atunci am găsit această soluție, de a aduce la muzeele noastre, atât afinată cât și vișinată, evident marca Muzeului Național al Bucovinei. Sunt două produse care întregesc paleta produselor de brand. În acest moment, în afara de cele două produse menționate mai avem vinul Cetății de Scaun și ciocolata”, a declarat Emil Ursu.

„Fără îndoială, îi așteptăm pe toți sucevenii și implicit pe turiști, să ne calce pragul. Cetatea de Scaun a Sucevei rămâne cel mai important simbol din spațiul extracarpatic, alături de Mănăstirea Putna care reprezintă un loc de meditație, un loc de apartenență. Vă așteptăm la Suceava în weekendul care urmează și evident la toate evenimentele următoare”, a transmis ca mesaj de final Emil Ursu, directorul general al Muzeul Național al Bucovinei.


Intră acum și în grupul de