Ion Lungu a discutat cu miniștrii Finanțelor, Dezvoltării Regionale, Culturii și Mediului despre proiecte din municipiul Suceava și speră că solicitările municipalității vor fi soluționate


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a avut, luni, întâlniri la București  cu patru miniștri din Guvernul României  cu care a discutat probleme importante pentru municipiul Suceava.

Astfel, în primul rând cu ministrul Finanțelor Publice, Dan Vîlceanu, primarul a abordat în discuții creditul de 30 milioane de lei pe care Primăria Suceava vrea să-l angajeze prin Trezorerie.

El a menționat că în data de 1 septembrie a depus documentația necesară pentru acest credit la Administrația Județeană a Finanțelor Publice Suceava care, conform procedurii,  a fost verificată și trimisă București.

Cu ministrul Dezvoltarii Regionale, Cseke Atilla, primarul a discutat despre semnarea contractului cu finanțare europeană pentru proiectul care a fost aprobat la  Colegiul Național „Petru Rareș”, respectiv Construire corp clădire cu săli de clasă și laboratoare, în valoare de 6.262 315,03 lei și despre sumele pe care le are municipalitatea de la minister, respectiv fonduri europene în valoare de 4.862.627,83 lei, în baza cererilor de plată depuse.

Totodată, la Ministerul Culturii, Ion Lungu a discutat cu ministrul Bogdan Gheorghiu despre avizarea documentației pentru  proiectul  „Reabilitare Curtea Domnească din Municipiul Suceava”, depusă la acest minister.

Primarul a discutat și cu ministrul Mediului, Tanczos Barna, în legătură cu emiterea certificatelor de origine, care stau la baza emiterii certificatelor verzi la activitatea de cogenerare pentru firma S.C.Bioenergy Srl Suceava care asigură încălzirea și apa caldă în municipiul Suceava.

Ion Lungu a avut discuții și la Compania Natională de Investiții în legătură cu documentația necesară pentru construirea creșei de mărime mare din municipiu.

„Sunt convins că solicitările municipalității vor fi rezolvate  în perioada următoare de timp”, a declarat Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de