Doua masini indisponibilizate pentru contrabanda cu tigari


Intră acum și în grupul de

Un botoşănean şi un vicovean au rămas fără maşini până la achitarea amenzilor după ce au fost depistaţi că făceau contrabandă cu ţigări. Potrivit IPJ Suceava, sâmbătă, s-a prezentat în P.T.F. Siret pentru a intra în ţară, la volanul unui autoturism marca „Volkswagen”, G. Petru , în vârstă de 31 de ani, domiciliat în judeţul Botoşani. În maşină, în două canistre de combustibil modificate, au găsit 410 pachete de ţigări marca „Monte Carlo”, de provenienţă ucraineană. Întreaga cantitate de ţigări în valoare de 1.722 lei, a fost reţinută în vederea confiscării, iar botoşăneanul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Tot sâmbătă, la P.T.F. Siret s-a prezentat pentru a intra în ţară conducând un autoturism marca „Opel”, şi B. Vasile, în vârstă de 37 de ani, domiciliat în localitatea Vicov, judeţul Suceava. În mijlocul de transport au fost descoperite ascunse şi nedeclarate în vederea sustragerii de la controlul vamal, în contraaripi spate, în plafonieră şi în locaşul filtrului de aer al autoturismului, cantitatea de 230 pachete de ţigări, (140 pachete marca „Viceroy” şi 90 pachete marca „More”), de provenienţă ucraineană.

Ţigările în valoare de 976 lei, au fost reţinute în vederea confiscării, iar B. Vasile a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Ambele autoturisme au fost indisponibilizate de către vameşi până la achitarea amenzilor.


Intră acum și în grupul de