Cod portocaliu de ninsori abundente și viscol în zona de munte înaltă a județului Suceava


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți, o avertizare meteo cod portocaliu de ninsori abundente și viscol pentru zona de munte înaltă a județului Suceava.

Avertizarea este valabilă de marți, 30 noiembrie, ora 23:00 până miercuri, 1 decembrie, ora 11:00 fiind vizate ninsori abundente și viscol la altitudini de peste 1500 m în nordul Carpaților Orientali, local în Carpații Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali

Potrivit ANM, în nordul Carpaților Orientali, local în Carpații Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali va ninge abundent, se va depune strat consistent de zăpadă, iar la altitudini de peste 1500 m, rafalele vor depăși 75…85 km/h și va fi viscol.

Administația Națională de Meteorologie a emis și o informare meteo de intensificări temporare ale vântului, precipitații moderate cantitativ sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare până miercuri seara la ora 20:00.

Astfel, în intervalul menționat, temporar, vântul va avea intensificări în toate regiunile, cu viteze la rafală cuprinse în general între 50 și 60 km/h și vor fi precipitații pe arii restrânse moderate cantitativ.

În sud-estul și sudul extrem al țării, pe parcursul zilei de marți (30 noiembrie) vor fi precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și pe arii restrânse ninsoare.

La munte va ninge, iar în regiunile intracarpatice în cursul nopții de marți spre miercuri (30 noiembrie/01 decembrie) local vor predomina ninsorile și pe alocuri se va depune strat de zăpadă.


Intră acum și în grupul de