Focuri de arma pe granita romano – ucraineana


Intră acum și în grupul de

Tot mai des în ultima perioadă de timp poliţiştii de frontieră sau chiar şi vameşii se văd nevoiţi să facă uz de armă pentru a reuşi prinderea traficanţilor mai mici sau mai mari.

Ultima situaţie de acest gen s-a înregistrat la mijlocul săptămânii trecute (joi 22.07.2010) când poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Brodina au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări.

În timpul misiunii aceştia au observat în apropierea frontierei de stat mai multe persoane iar lângă aceştia şase colete voluminoase.

Imediat persoanele au fost somate verbal însă acestea au ignorat atenţionările poliţiştilor şi au luat-o la fugă prin vegetaţia abundentă.

Văzând acest lucru poliţiştii de frontieră s-au văzut puşi în situaţia de a folosi armele din dotare fiind trase nu mai puţin de patru focuri în plan vertical.

Până la urmă din grupul de 5 persoane observat iniţial s-a reuşit reţinerea lui Gheorghe C. de 37 de ani din localitatea Straja. Cercetările derulate în continuare au dus la identificarea şi a celorlalţi membrii ai grupului fiind vorba de două persoane de 51 şi 19 ani din Brodina şi alţi doi bărbaţi de 31 şi 26 de ani din Vicovu de Sus.

În momentul în care poliţiştii au trecut la verificarea coletelor au găsit ascunse peste 11.800 de pachete de ţigări provenite din Republica Moldova a căror valoare depăşeşte valoarea de 82.600 de lei, întreaga cantitate fiind ridicată în vederea confiscării.

În plus pe numele celor cinci traficanţi au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere ilegală a frontierei şi contrabandă.


Intră acum și în grupul de